Battlefield 4: Final Stand

Battlefield 4: Final Stand

Články

Záběry z Battlefield 4 DLC Final Stand dláždí sérii cestu k futuristické válce

Kéž by se z Battlefield 5 vyklubala moderní verze Battlefield 2142, když už mi nechce DICE splnit sen se zpracováním 1. světové. Poslední Battlefield 4 DLC s podtiulem Final Stand totiž na konto širokého spektra futuristických zbraní a hraček naznačuje směr, kterým by se DICE mohli při vývoji pětky vydat. Ostatně, už před měsícem došel Láďa k podobnému závěru – Final Stand určitě dláždí cestu k BF 2142.

Battlefield 4: Final Stand vyvolává vzpomínky na Battlefield 2142

DICE se doposud o DLC Battlefield 4: Final Stand vyjadřovali spíše vágně jako o sbírce nových map a futuristické techniky. S blížícím se vydáním DLC se ale tvůrci pochlubili na blogu s novými obrázky a podrobnějšími informacemi, podle kterých Final Stand působí skoro jako prequel Battlefield 2142. 

DICE vydali obří podzimní update pro Battlefield 4

Na podzim nepadají na zem jenom vločky, dešťové kapky, listí ze stromů a jiné obskurní objekty, ale zjevně též obří patche. Třeba pro střílečku Battlefield 4, která kvůli svému multiplayerovému rodokmenu a různorodosti požadavků hráčské komunity nebude nikdy dokončená. Nikdy! A protože letos žádná pětka nevychází, neměli tvůrci z DICE na výběr – museli hráče čtverky něčím zasytit, přičemž aktuální 1,16 GB velký update by žaludky béefkářů měl zaplácnout docela solidně. Pojďme se podívat, co v obecném měřítku nabízí.

Rozšíření Final Stand pro Battlefield 4 dává vzpomenout na Bf 2142

DLC rozšíření pro multiplayerové tituly jsou dobrá v tom, že se na nich dá hodně testovat. Jak z tvůrčího hlediska, třeba funkčnost nových prvků, tak z hráčského to, jestli by vás vůbec hra s těmito prvky bavila. Final Stand pro Battlefield 4 mi připomíná právě takový experiment, kdy na čtyřech mapách přináší experimentální futuristickou techniku a přímo tak pomrkává směrem k Battlefield 2142.

Battlefield 4 beta začne 1. října pro privilegované a 4. října pro všechny

(Aktualizováno) Betatest střílečky Battlefield 4 začne na začátku letošního října, jak šéf DICE Karl Magnus Troedsson oznámil už během tiskovky EA na Gamescomu. EA však nyní specifikovala termíny, kdy a jak se do bety dostanou privilegovaní hráči (viz níže), a kdy široká veřejnost.

Tohle je multiplayer, vysvětluje tříminutové video z Battlefield 4

Protože multiplayer je na herní scéně zbrusu nová věc a Battlefield 4 bude (společně s chystanou multiplayer verzí šachů) jedním z prvních titulů, který tento prvek nabídne v plné míře, rozhodli se tvůrci z DICE svůj převratný koncept hry více hráčů v Battlefield 4 představit. Tříminutové video v článku s názvem „Tohle je Battlefield 4 multiplayer“ nemrhá ani vteřinou své stopáže a prezentuje jeden "wow" moment za druhým, přičemž nevynechává ani takové podružnosti jako je představení desítky map, sedmičky herních módů, rozsahu boje s vozidly a letadly, velitelský mód nebo dynamiku map, o kterou se postarají padající mrakodrapy či válečné křižníky vyvržené z moře.

Bleskovky

  • 15. 3. 2015 - DICE zanechalo v Battlefield 4: Final Stand exploit (k jehož zneužití musíte použít nástroje třetí strany) s pomocí kterého odchytává cheatery.

  • 9. 9. 2014 - Obrazem: První screen z rozšíření Battlefield: 4 Final Stand zobrazuje zasněženou mapu a vojáka držícího futuristickou zbraň. V průběhu dnešního dne bychom se měli dočkat traileru.

  • 23. 7. 2014 - DLC Battlefield 4: Final Stand vyjde někdy v období říjen-prosinec 2014.