Battlefield 4: Final Stand vyvolává vzpomínky na Battlefield 2142
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 4: Final Stand vyvolává vzpomínky na Battlefield 2142

16. 10. 2014 12:45 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

DICE se doposud o DLC Battlefield 4: Final Stand vyjadřovali spíše vágně jako o sbírce nových map a futuristické techniky. S blížícím se vydáním DLC se ale tvůrci pochlubili na blogu s novými obrázky a podrobnějšími informacemi, podle kterých Final Stand působí skoro jako prequel Battlefield 2142

Blog post s informacemi o Final Stand hovoří v první řadě o čtveřici nových map Hammerhead (ponorková základna), Operation Whiteout (Sibiř), Hangar 21 (sklad plný budoucích zbraní) a Giants of Karelia (venkov). Zajímavější je však popis nových zbraní, které podtrhují futuristickou stylizaci celého přídavku. 

V Hangar 21 například dojde na budování prototypu prvního Titána, což je létající pevnost, která v BF universu opanuje nebe v polovině 22. století. S některými "hračkami" z budoucnosti si však ve Final Stand přímo zahrajeme.

Battlefield 4: Final Stand zdroj: tisková zpráva

Jde například o řízení poletuchy HT-95 Levkov schopné "úkroků", ovládání protipěchotního udělátka Rorsch MK-1 (předchůdce Mk-S8 z budoucnosti) či komandování experimentálního drona XD-1, což je první verze bonusu MKV z  BF 2142. Dále pak hra nabídne i samozaměřovací pušky nebo rušičku, která nepřátelskou minimapu zabydlí fiktivními cíli.

Obsah Final Stand mohou testovat už nyní členové Community Test Environment - kdo vlastní prémiovou edici hry, můžete se zapojit zde, kdo ji nemá, může to napravit za tímto odkazem.

  Battlefield 4: Final Stand zdroj: tisková zpráva

Jinak se samozřejmě můžu mýlit, ale odkazy na BF 2142 vnímám jako náznak možného zasazení Battlefield 5, protože téma posledních dvou BF her už se zjevně vyčerpalo. Bylo by ovšem fajn, kdyby namísto remaku 2142 vývojáři v BF5 zašli hlouběji do minulosti. Bojiště budoucnosti ostatně (už po několikáté) nabídne i letošní Call of Duty...

Nejnovější články