Remember Me

Remember Me

Články

Mračna nad hrami v češtině - problematika profesionálních i amatérských lokalizací

U příležitosti vydání Dragon Age: Inquisition jsme se rozhodli na Games.cz publikovat článek připravený původně pro 246. číslo časopisu LEVEL. Jeho téma se totiž přímo dotýká právě novinky od Bioware, respektive situace kolem její české lokalizace. Vedle toho ale v rámci textu nakoukneme i za oponu fandovských i profesionálních herních lokalizací a pokusíme se zjistit, jakou mají vlastně hry v češtině budoucnost. A nezapomeňte, pokud se vám následující text bude líbit, mrkněte se v obchodech a trafikách po aktuálním Levelu 247, ve kterém najdete další várku zajímavých témat, rozhovorů, recenzí a komentářů.

Best of 2013: Překvapení a zklamání roku

V předchozích letech se vyhlášení největších překvapení a zklamání roku na Games.cz neobešlo bez jisté kontroverze. Řada z vás nám dávala najevo, že s našimi volbami nesouhlasí. Ale to už je úděl všech anket tohoto typu. Poté, co jsme za zklamání roku označili v minulých letech Alan Wake, Assassin’s Creed III nebo IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover a za největší překvapení zase tituly Vanquish, Gemini Rue a The Walking Dead, museli jsme v obou kategoriích letos vybírat znovu. A opět bylo z čeho. Bohužel i bohudík.

Best of 2013: Nejlepší soundtrack

Čím pestřejší dokážou hry být, tím pestřejší je i muzika, která doprovází hráčovo snažení, putování, dumání nad problémy nebo prostě jen zírání do hlavního menu. Ostatně, kolikrát náladu hry definují její úvodní tóny? Podcenit přiléhavý soundtrack je chyba, které se nominované tituly obloukem vyhnuly. A potěšující je, že až na úvodní výjimku jde o nahrávky, které člověk nemusí nějak pokoutně lovit v zapadlých adresářích nebo ripovat ze samotné hry, ale prostě si je, ideálně rovnou od tvůrců, koupí. Máte naše slovo, že investicí do následujících kousků získáte prvotřídní muziku.

Návody, češtiny a wallpapery z ABCgames

V aktuální nabídce nových materiálů od kolegů z ABCgames naleznete návody na futuristickou akční adventuru Remeber Me a střílečku F.E.A.R. 3, češtiny pro zajímavou plošinovko-adventuru The Cave nebo RPG Drakensang: The Dark Eye, ale také wallpapery s motivy ze Splinter Cell Blacklist, The Division nebo EverQuest Next. Kompletní výpis všech nově přidaných návodů, češtin, wallpaperů a třeba i trainerů naleznete v článku po rozkliku nebo přímo na webu ABCgames.

Vyšel nový LEVEL 231 za 99 Kč - co vás v něm čeká a nemine

Menší pauza je u konce, na stáncích je opět k dostání nové číslo magazínu LEVEL. Nově stojí 99 Kč namísto dvou stovek, neobsahuje DVD přílohu, ale kvalitní plná hra samozřejmě nechybí. V souladu s dobou jsme se vám rozhodli hry přinášet v digitální podobě skrze klíče na Steam a jiné digitální distribuce. V tomto čísle na vás tak čeká klíč na Steam verzi skvělé plošinovky Giana Sisters: Twisted Dreams, která si v recenzi na Games odnesla krásné hodnocení 8/10.

Bleskovky

  • 29. 6. 2017 - Na Life is Strange 2 se aktivně pracuje, pravděpodobnost pokračování Remember Me je ovšem mizivá.

  • 20. 1. 2015 - Dontnod Entertainment (Remember Me) připravuje nové akční hororové RPG Vampyr. Ve hře si zahrajete za doktora, který se mění v upíra.

  • 17. 4. 2014 - Obrazem: Screeny (s použitím modu SweetFX) z Remember Me v rozlišení 8888x5000.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
13. června 2013
Recenze