Fable Legends

Fable Legends

Články

15 očekávaných her, které si nikdy nezahrajeme

Na každou vydanou hru připadá hned několik zrušených a ani o nich nevíme. V útrobách velkých studií se do fáze prototypu dostane dlouhá řada titulů, jen aby se ukázalo, že nefungují a vývojáři se můžou začít soustředit na jiný pokus. Už méně často se stává, že dojde k veřejnému oznámení takového prototypu, na který se začneme těšit, aby pak přišla rána shůry a nám zůstaly jen oči pro pláč. Zavzpomínejme společně na několik takových velmi očekávaných her, kterých se (s největší pravděpodobností) nikdy nedočkáme.

Studio Lionhead potopily Fable Legends, požadavky z Microsoftu a nezkušenost s žánrem

Konec studia Lionhead a s ním i free to play akce Fable Legends přišel jako blesk z čistého nebe a připomněl, že i nad studiem jako je Lionhead se může rychle zavřít voda. Oznámení zavření bylo překvapivé především kvůli Fable Legends, která se blížila otevřené betě a snad i dokončení. Jenže i po letech vývoje rozhodlo vedení Microsoftu o tom, že bude lepší odepsat desítky milionů dolarů, než se pokoušet hru dokončit.

Fable, Black & White a další - na studio Lionhead se jen tak nezapomene

29. duben není datum, ke kterému by se v historii lidstva vázaly zásadní událostí. Když nepočítáme tragický skon Ivety Bartošové, dobytí města Orléans vojsky pod vedením Johanky z Arku, překonání hranice 100 km/h v automobilu nebo svatbu Hitlera s Evou Braunovou, moc důležitého se toho v tento den nestalo. Herní průmysl ale přispěchal na pomoc a historickou reputaci 29. dubna se pokusil vylepšit definitivním koncem studia Lionhead, k němuž došlo na den přesně 20 let od jeho založení. Po období zvažování se totiž nepodařilo najít pro studio kupce, takže několik desítek zbývajících vývojářů šlo v pátek 29. dubna do práce naposledy. A protože studio Lionhead neslo díky Peteru Molyneuxovi na svých bedrech dědictví slavného studia Bullfrog, stojí za to se ohlédnout, jaké hry vlastně po Lionhead zůstanou. Kvůli některým z nich totiž řada hráčů na Lionhead jen tak nezapomene.

Naděje na přežití Fable Legends a Lionhead možná ještě žije

Informace o zamýšleném ukončení činnosti studia Lionhead a zrušení projektu Fable Legends přišla jako blesk z čistého nebe. Vždyť se měla brzy konat otevřená beta Fable Legends a vydání hry tedy bylo na spadnutí. Korporátní kolečka se však točila jiným směrem a vyhlídky na ekonomický přínos hry byly zřejmě v dlouhodobém hledisku mizivé. Celá situace okolo hry i studia se však ještě může vyvinout jinak, jak naznačují blíže neupřesněné informační zdroje zevnitř studia, které se pro MCV svěřily, že jistá naděje pro Fable Legends (s Lionhead) existuje.

Fight Club #267 HD: Kumáni v zádech

V pořadí už 267. díl podcastu Fight Club jsme natáčeli výjimečně bez tradičního moderátora Pavla Dobrovského a ve třech. K redakčnímu inventáři v podobě Martina Bacha a Adama Homoly se přidal známý youtuber Martin Rota, kterého už jsme několikrát ve Fight Clubu přivítali, a pokaždé to stálo za to.

Microsoft chce zavřít kdysi uznávané studio Lionhead a ruší vývoj Fable Legends

Každá pohádka jednou končí a zdá se, že konce dosáhla i odysea kdysi renomovaného studia Lionhead. Microsoft oficiálně oznámil, že ruší vývoj Fable Legends a začíná se zaměstnanci řešit navrhované zavření britského studia. V korporátní řeči to znamená, že konec studia je takřka jistotou - ostatně i zbytek tiskové zprávy hovoří o Lionhead jako o uzavřené záležitosti. Nejde ale o jediné ztráty, katova sekera dopadla i na hlavu dánského studia Press Play a jejich multiplayerový survival Projet Knoxville.

Bleskovky

  • 14. 4. 2016 - Lionhead Studios se definitivně rozloučil s Fable Legends.

  • 8. 3. 2016 - Pět hodin před oficiálním oznámení o uzavření Lionhead Studios napsal komunitní manažer aktualitu týkající se Fable Legends. Jak se zdá, zpráva byla překvapením pro všechny.

  • 27. 12. 2015 - Jak drahé budou mikrotransakce ve hře Fable Legends? 12800 zlaťáků vyjde na 60$, 850 zlaťáku na 5$.

  • 14. 12. 2015 - Ke spuštění otevřené betaverze hry Fable Legends dojde na jaře.

  • 24. 9. 2015 - Vývojáři z Lionhead Studios na Fable 4 nepracují, prioritou je pro ně Fable Legends.

  • 27. 8. 2015 - PC verze Fable Legends nebude dostupná na STEAMu.