Call of Duty: Black Ops
Věková dostupnost

Call of Duty: Black Ops

Články

Call of Duty: Velké ohlédnutí za 20 lety série

Lítý boj s EA o peníze a lidské zdroje

Vzhůru do studené války. Letošní Call of Duty se údajně jmenuje Black Ops Cold War

To by snad ani nebylo nové Call of Duty, kdyby informace o něm neunikly dříve, než ho Activision oficiální cestou oznámí. Sice víme, že letos na podzim vyjde další díl populární střílečky, ale to je, co se týče stoprocentně potvrzených informací, vše. Nicméně další a další zdroje mluví o návratu Black Ops ke kořenům, tedy do 60. let minulého století. Do časů studené války.

Jaké jsou nejvýdělečnější hry posledních dvaceti let?

Analytická společnost NPD Group na svém Twitteru zveřejnila americké žebříčky nejvýdělečnějších titulů za uplynulé dvě dekády i jednotlivé roky. Zatímco období 2000-2009 bylo érou hudebních titulů a cvičebních programů pro Wii, od roku 2010 Američané stále častěji sahají po virtuálních zbraních. Na úplné špici najdeme Grand Theft Auto V, polovinu z 20 příček zabírají různé ročníky série Call of Duty.

Rekapitulace: čtrnáct let války s Call of Duty

Call of Duty je snad tou nejslavnější sérií akčních stříleček vůbec. Debutovala v roce 2003 a od té doby s téměř železnou pravidelností každý podzim na naše konzole a počítače přivádí válku. Ze začátku především druhou světovou, ale zdaleka nejen tu. Kam se herní válčení za těch 14 let posunulo až k letošnímu Call of Duty: WWII si ukážeme v naší rekapitulaci. Video pro vás připravil, sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.

Bleskovky

  • 19. 5. 2016 - Seznam her, které podporuje zpětnou kompatibilitu mezi Xbox One a X360 se rozrostl o Call of Duty: Black Ops a rázem ho v multiplayeru současně hraje přes 60000 hráčů.

  • 18. 3. 2016 - Členové Xbox One preview programu mohou vyzkoušet zpětnou kompatibilitu hry Halo Wars. Mezi další zpětně kompatibilní tituly očividně přibude Call Of Duty: Black Ops, Skate 3 a Bioshock Trilogy.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
12. listopadu 2010
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
17. listopadu 2010
Recenze