Soulslike anime RPG Code Vein se připomíná příběhovým trailerem
zdroj: tisková zpráva

Soulslike anime RPG Code Vein se připomíná příběhovým trailerem

21. 12. 2017 10:23 | Video | autor: Patrik Hajda |

Milovníci nelidsky tuhých RPGček si letos vážně nemohli na nic stěžovat. Na druhou stranu, příští rok v tomto žánru zatím není ani zdaleka tak nabitý. Budete-li proto chtít ukojit svého skrytého masochistu i v roce 2018, pravděpodobně vám nezbude nic jiného než sáhnout po japonském akčním RPG Code Vein. Ale pokud dostanete stejně stylovou řež, jakou prezentuje nové video, nebude vůbec potřeba hledat jiné tituly k potrápení nervů.

Já vím, přirovnávat akční RPG pořád a pořád dokola k sérii Dark Souls je už velice neoriginální, jenže v případě Code Vein se inspirací netají ani samotní vývojáři z Bandai Namco. Soubojový systém je opravdu velice podobný tomu z Dark Souls, jen je možná o něco svižnější, stříká při něm trochu víc krve a obsahuje další rozdílné aspekty související s anime stránkou hry.

Právě anime je důležitou součástí nového akcí nabitého traileru, ve kterém samozřejmě nechybí záběry přímo ze hry, převážně tedy ze soubojů s padlými a opět povstalými monstry. Ale když se zrovna neoháníte krutopřísnou sekyrou, epickým mečem nebo nesesíláte krvavá kouzla, pravděpodobně si užíváte jeden z animovaných filmečků, jejichž kvalitu zajišťuje jedno z nejlepších japonských anime studií – Ufotable.

zdroj: Vlastní

Trailer (pro fajnšmekry v japonštině zde) dále připomíná vaše poslání v postapokalyptickém světě plném upírů – zabíjet, umírat, pít krev, oživovat se a opět zabíjet a umírat. Jste totiž jeden z posledních nesmrtelných Revenantů, a jako takoví se snažíte zachránit to, co ze světa ještě zbylo. A zbavit ho naopak od toho, čeho je na něm nyní dostatek.

V poslední době vyplavaly na povrch další zajímavé informace týkající se audiovizuální stránky. O část soundtracku se postará japonská hard rocková kapela VAMPS (pozor, nespleťte si ji s britskými pop rockovými The Vamps). Ti hře propůjčí některé své songy z letošního alba Underworld, z nichž jeden provází video výše.

Code Vein zdroj: tisková zpráva

Tvůrci rovněž odhalili další prostředí, ve kterém budeme v Code Vein kosit zrůdy po stovkách. S betonovou polorozpadlou džunglí se počítá již od začátku a rovněž jste mohli vidět síť jeskyní, ale možná by vás nenapadlo, že zavítáte i do ledem pokrytých hor. Hra stále nemá stanovené datum vydání, takže nadále platí jen rok 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články