Nový update Crius mění ekonomiku v EVE Online
zdroj: tisková zpráva

Nový update Crius mění ekonomiku v EVE Online

24. 7. 2014 17:01 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Bylo by snadné zapomenout, že za každou z těch gigantických, epických epických tisíců hráčů EVE Online ve skutečnosti stály statisíce hodin virtuální práce. EVE Online se však vždy pyšnila tím, že věrně napodobuje reálný svět jak s jeho válkami a pletichami, tak i ekonomikou a nutností si armádu vybudovat od píky. Nyní to bude platit ještě podstatněji, CCP totiž v updatu Crius připravilo významnou předělávku fungování herní ekonomiky.

Zásadním cílem updatu hry je zjednodušení ekonomických prvků tak, aby se jich mohli skrze výrobu a špionáž účastnit i méně zkušení hráči. Pokud správně chápu hantýrku CCP, toho má být dosaženo především možností najímat k práci NPC, stejně jako odstraněním limitu maximální vykonané práce na daný systém a dalších regulačních nařízení. Vypomoct s tím má i přepracovaný a jednodušší interface.

"Crius otevře ekonomiku EVE pro zcela novou generaci podnikatelů," říká k updatu jedna z vývojářek, Andie Nordgren, "Budování ať už pro sebe sama a nebo cizí hráče je nyní intuitivnější, dynamičtější a zajímavější. Jsme velmi zvědaví na to, co s těmito novými nástroji, nabízejícími nejdetailnější výrobu a prodej mezi současnými hrami, naši hráči udělají."

Ačkoliv EVE Online nehraji a principy hry chápu zhruba stejně jako rovnice teorie superstrun, zásahy do principů fungování takovýchto virtuálních světů dlouho po jejich startu patří mezi velmi delikátní operace. Vlastně mě napadají jenom samé negativní věci, které by mohly z těchto změn pramenit, než naopak. CCP však nepatří mezi společnosti, které by ignorovaly hráčské názory. Naopak se už nyní vývojáři dušují, že celý systém bude v budoucnu dále upravován.

Konkrétní prvky updatu představuje detailnější článek na oficiálním webu hry, to nejdůležitější vysvětluje video níže.

zdroj: Archiv

Nejnovější články