Mass Effect: Andromeda, Battlefield 5 i Titanfall 2 vyjdou do března 2017
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect: Andromeda, Battlefield 5 i Titanfall 2 vyjdou do března 2017

29. 1. 2016 16:13 | Téma | autor: Adam Homola |

Žádná z her v titulku nemá zatím stanoveno pevné datum vydání, ale Electronic Arts už samozřejmě interně s nějakými termíny počítá. Bude to ještě chvíli trvat než se je dozvíme oficiálně, ale v aktuálním přepisu konferenčního hovoru pro investory si můžete přečíst alespoň nástřel termínů.

Nejméně překvapivým je nový Battlefield, který by měl vyjít někdy před svátky, podobně jako ostatní hry v sérii. Nejspíše se tak počítá opět s listopadovým termínem, jak je u Battlefieldu zvykem. Jestli půjde o plnohodnotnou pětku zatím vedení EA nepotvrdilo. Titul nazývali prostě jen Battlefield, ale po policejní odbočce Hardline by se mohlo jednat o další díl "válečné" série. Ostatně Battlefield 4 vyšel už v říjnu 2013, tudíž na pětku čas uzrál.

Trochu méně jasné je to u druhého dílu Titanfallu a již představené Mass Effect: Andromeda. S oběma tituly máme prý počítat někdy na druhou polovinu fiskálního roku 2017 a ten končí v březnu 2017. Je tak pravděpodobní, že Mass Effect: Andromeda by mohl vyjít ještě letos (od začátku se počítá s koncem letoška) a Titanfall 2 v únoru či březnu příštího roku, aby si nová střílečka od Respawnu zbytečně nekonkurovala s dalším Battlefieldem.

Anebo obě vyjdou na začátku roku 2017, i to je možné, posuny dat vydání nejsou ničím zvláštní. Ze stávajících her stojí z fiskální zprávy EA za zmínku ještě Star Wars: The Old Republic, které prý narostly čísla předplatitelů na nejvyšší hodnotu za poslední tři roky. Kolik předplatitelů ale hra přesně má už vedení EA neřeklo. Je jasné, že tady růstu dopomohl dobře načasovaný a postupně vycházející datadisk Knights of the Fallen Empire, společně s veleúspěšným filmem Star Wars: Síla se probouzí.

zdroj: Vlastní

Loni se na trh také dostala po menší pauze nová Need for Speed a byť se může zdát že jen prosvištělo kolem a moc se nechytlo, opak je pravdou. Podle EA má nové NFS měsíčně dvakrát víc aktivních hráčů než předchozí hry. Opět jsme se ale nedozvěděli žádná konkrétní čísla.

A na závěr jen malý postřeh o hře, kterou nikdo v tiskové zprávě nezmínil ani jednou. Příběhová Star Wars hra od Amy Hennig a Jade Raymond. Víme, že na ní pracují Visceral Games už nějakou dobu, ale stále o projektu nevíme skoro nic. A z absence hry v aktuální fiskální zprávě je jasné, že se s ní počítá nejdříve na fiskální rok 2018. Jinými slovy dříve jak v dubnu 2017 hra nevyjde.

Nejnovější články