Jaké hry vyjdou v září?
zdroj: Foto: Round 8 Studio

Jaké hry vyjdou v září?

31. 8. 2023 16:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zdálo by se, že konkurovat našlapanému srpnu nebude úplně snadné, ale jak už před nedávnem předestřel Patrik ve svém článku, letošní herní podzim bude mít pořádnou sílu. V září dorazí několik nových ročníků sportovních her, ambiciózní závodění, temný Pinocchio, lámání kostí i obří expanze k Cyberpunku 2077. A také samozřejmě jedno jisté vesmírné RPG.

1. 9. Bulánci (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Návrat do školních lavic doprovodí česká multiplayerová legenda. Plná verze polštářové holomajzny vychází hned prvního září a bude k dispozici zdarma. Kdo si ale stihl koupit předběžný přístup, neodejde s prázdnou, protože za odměnu obdrží veškerý později vydaný obsah též bez placení.

zdroj: SleepTeam

6. 9. Baldur's Gate III (PlayStation 5)

RPG pecka, která vzala svět útokem a z naší recenze si odnesla maximální hodnocení, tentokrát zavelí ke konzolové zteči. Verze pro zařízení od Microsoftu se opozdí, ale na PlayStationu 5 budete moci hrát už od šestého září.

zdroj: vlastní video redakce

6. 9. Starfield (PC, Xbox Series X/S)

V ten samý den vychází ještě jeden nenápadný drobeček – kolosální vesmírná výprava Starfield od Bethesdy a její tisíc prozkoumatelných planet. Nutno podotknout, že se jedná o oficiální datum vydání standardní edice hry a verze pro Game Pass. Majitelé prémiové či nejdražší Constellation edice už tou dobou budou mít něco odehráno, protože těm se Starfield zpřístupní o pět dní dřív. Dnes večer přineseme recenzi.

zdroj: Bethesda

14. 9. The Crew Motorfest (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One)

Chcete hrát něco jako Forzu Horizon, ale nechcete hrát Forzu Horizon? Kroužkujte polovinu září, kdy dorazí konkurenční závody od Ivory Tower. Vaši mocní (nejen) dvanáctiválcoví hřebci budou polykat kilometry silnic havajského ostrova Oahu a největší výběr dvoustopých vehiklů čeká (alespoň zpočátku) hráče předchozích dílů série, protože budou mít možnost do novinky přenést svůj dosavadní vozový park.

zdroj: Ubisoft

19. 9. Lies of P (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One)

Poslední třetinu měsíce načne potemnělé herní nastudování Collodiho knižní klasiky. Zda Pinocchiovi v Lies of P poroste nos, jakmile zalže, není jasné, zato ale víme, že bude mít k dispozici kompletní arzenál, jaký potřebuje každá pořádná soulsbornovka: Správu výdrže, poziční boj, upravitelné zbraně, komba, dovednosti, omračování i perfektní kryty. To vše v podmanivém výtvarném stylu.

zdroj: Round 8 Studio

19. 9. Mortal Kombat 1 (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch)

Kdo nemá náladu na soulsovku, bude si tentýž den moci spravit chuť trochou vytrhaných páteří, protože dorazí také reboot slovutné bojovkové ságy Mortal Kombat. Pavel si měl možnost na Gamescomu hru zkusit, jeho dojmy a také kouzelný rozhovor s vývojářem mimo jiné o tom, jak se vymýšlejí nové fatality, si můžete přečíst zde.  

zdroj: NetherRealm

21. 9. Payday 3 (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

Po předlouhých deseti letech a vývoji zjizveném problémy ve studiu Starbreeze konečně přijde pokračování populárních kooperativních loupeží. Vrátí se původní gang ve složení Dallase, Chainse, Hoxtona a Wolfa, tentokrát se ale bude loupit v New Yorku. A nouze samozřejmě nebude ani o divokou akci, protože žádná vloupačka nikdy nejde přesně podle tichého plánu.

zdroj: Deep Silver

26. 9. Cyberpunk 2077: Phantom Liberty (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

Konec měsíce se ponese ve znamení návratu do kyberpunkové budoucnosti a krásného i prohnilého Night City. Cyberpunk 2077 by s lehce přivřenýma očima šlo po vydání datadisku Phantom Liberty prakticky považovat za novou hru, což dokládá i úctyhodný seznam novinek, o kterém jsme již psali.

zdroj: CD Projekt RED

29. 9. EA Sports FC 24 (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One)

Úplný závěr září pak ještě stihne nová FIFA, která se nejmenuje FIFA. Fotbal od EA Sports sice vyjde pod novým jménem, ale pod povrchem se stále jedná o starou známou značku s hratelností, na kterou jsou veteráni série už léta zvyklí. Více o tom, nač se připravit, si můžete přečíst v našich dojmech z hraní

zdroj: EA Sports

Další hry, které vyjdou v září:

7. 9. Final Fantasy VII: Ever Crisis (Android, iOS)

8. 9. Fae Farm (PC, Nintendo Switch)

8. 9. NBA 2K24 (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch)

18. 9. Gloomhaven (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch)

20. 9. Men of War 2 (PC)

20. 9. Party Animals (PC, Xbox Series X/S, Xbox One)

21. 9. Eternights (PC, PlayStation 5, PlayStation 4)

21. 9. Hellsweeper VR (PC, PlayStation 5)

26. 9. EA Sports FC Mobile (Android, iOS)

26. 9. El Paso, Elsewhere (PC, Xbox Series X/S, Xbox One)

26. 9. Mineko's Night Market (PC, Nintendo Switch)

27. 9. Storyteller (Android, iOS)

28. 9. Gothic (Nintendo Switch)

Nejnovější články