Působivý výčet novinek Phantom Liberty ukazuje obří změny Cyberpunku 2077
zdroj: CD Projekt RED

Působivý výčet novinek Phantom Liberty ukazuje obří změny Cyberpunku 2077

22. 8. 2023 21:34 | Novinky | autor: Adam Homola |

Jedním z největších titulů letošního Gamescomu, respektive jeho úvodní Opening Nigt Live, je bez pochyby Cyberpunk 2077. A tak zatímco plnohodnotné pokračování s kódovým označením Orion dorazí nejspíš až za dlouho, datadisk Phantom Liberty tu bude už za nedlouho. A slibuje toho hodně.

Středobodem aktuální prezentace hry ale v tuto chvíli není prostý výčet novinek, jako spíš našlapaný trailer, který vám dá nahlédnout pod pokličku jednoho z nejočekávanějších datadisků posledních let. Ostatně CD Projekt už v minulosti dokázal, že datadisky umí a pokud bude Phantom Liberty srovnatelný se Srdcem z kamene či O víně a krvi, máme se na co těšit.

Phantom Liberty toho bude navíc dělat mnohem víc, než „jen“ rozšíření původního Cyberpunku 2077 o novou příběhovou epizodku s Elbou v jedné z hlavních rolí. Datadisk nenechá na původních systémech nit suchou a vývojáři slibují zásadní přepracování téměř každé hlavní mechaniky, včetně tolik propírané policie, soubojů v autech, perků, nového stromu schopností nebo i stávajících schopností. Svým způsobem půjde v podstatě o jakýsi „restart“ celého Cyberpunku, nikoliv jen obyčejné rozšíření.

Nový trailer toho neukazuje zrovna málo, ale ve svém závěru ještě suše vypisuje všechny velké změny, včetně víc než stovky nových věcí, zvýšení maximální úrovně, předělaného Cyberwaru a samozřejmě i desítek nových příběhových úkolů. Phantom Liberty toho nabídne jednoduše hodně. A většina změn se skrze update nakonec propíše i do původní hry, tudíž se vám Cyberpunk 2077 změní pod rukama bez ohledu na to, jestli budete chtít investovat do datadisku.

Za připomenutí stojí, že Cyberpunk 2077: Phantom Liberty dorazí na PC a současnou generaci konzolí (na rozdíl od původní hry na minulou generaci konzolí už nevyjde) už příští měsíc, konkrétně 26. září.

zdroj: CD Projekt RED

Nejnovější články