Jaké hry vyjdou v červnu?
zdroj: tisková zpráva

Jaké hry vyjdou v červnu?

1. 6. 2020 8:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pomalu nám začíná léto, což v herním průmyslu zpravidla znamená, že příliv nových her pomalu ustává, aby se mohl vzedmout k velké podzimní vlně. Letos ale se zaběhnutými pořádky pořádně zacvičil koronavirus, který se postaral o nějaké ty odklady i zrušení hlavních herních akcí, takže se během června sice nedočkáme E3, ale dojde na nějaké ty resty z předchozích měsíců.

2. 6. Valorant

zdroj: Riot Games

A máme tu další free-to-play střílečku. V případě Valorant si nicméně Riot Games nepůjčují základy z Quakea, nýbrž z Overwatche a Counter-Striku. V cestě za vítězstvím vám pomůže jak brilantní znalost herních map, tak i konkrétních hrdinů a jejich schopností, eventuálně schopnost odhadnout, kdy, koho a jak proti konkrétním protivníkům použít. Valorant po svém oznámení a spuštění bety zabodoval zejména u streamerů na Twitchi, tak uvidíme, jak se mu bude dařit po ostrém startu.

4. 6. Tour de France 2020

zdroj: Nacon

Letošní ročník nejslavnějšího cyklistického turnaje se kvůli pandemii odsouvá, jeho virtuální verze ale vyjde už za týden. Do pelotonu se budete moct přidat prozatím pouze na PlayStationu 4 a Xboxu One, s PC verzí se počítá, ale vyjde o něco později. Abyste se dočkali vysněného žlutého trikotu, budete se muset naučit riskovat i taktizovat a hlavně šlapat, ale na druhou stranu – v kolika simulacích můžete jezdit na kole?

5. 6. Command & Conquer Remastered

zdroj: Electronic Arts

Remastery Warcraftu 3 a Commandos 2 nám zkraje roku ukázaly, že i na nostalgií zrůžovělých titulech se toho předělávkami dá víc zkazit než vylepšit. Což by ovšem nemusel být případ další ze strategií chystajících se k modernizaci pod názvem Command & Conquer Remastered. Na remasteru prvního dílu a Red Alert pracují původní vývojáři z Petroglyphu, kteří sáhnou na grafiku, ale i na určité prvky hratelnosti. Tak snad tím správným způsobem.

16. 6. Desperados 3

zdroj: THQ Nordic

U nás v redakci se taktické strategie těší velké oblibě. Oznámení třetího dílu Desperados a tedy i návratu po dlouhé odmlce tady sice nevyvolalo takové ovace, jako by to zvládli noví Commandos, i tak se ale přiměřeně těšíme. Ještě než v polovině června dorazí, můžete si je vyzkoušet v bezplatném demu, které je k dispozici na GOGu. Uvidíte, jestli vám westernový styl k plížení sedne.

16. 6. Disintegration

zdroj: Private Division

Další hra z experimentální dílny vydavatelství Private Division zkusí něco úplně jiného. Zatímco sedláte levitující gravcycle a kosíte nepřátele jako v každé jiné střílečce, dáváte zároveň rozkazy svým pozemním jednotkám po vzoru realtimových strategií. Tento neobvyklý mix žánru si vyzkoušíte jak v příběhové kampani, tak i ve třech multiplayerových módech. Vyplatí se sázka na originalitu?

19. 6. The Last of Us: Part 2

zdroj: Sony

I virtuální Amerika si zažila svou pandemii, mozky místních obyvatel vyplnila houba, která v nich vyvolává nutkání ke kanibalismu. Druhé The Last of Us se bude odehrávat pět let po událostech prvního dílu a zásadní změnou je třeba fakt, že si namísto Joela tentokrát zahrajete za Ellie. A víc nesmíme zatím ani naznačovat - v redakci už pilně připravujeme recenzi playstationové exkluzivity, kterou si budete moct přečíst týden před samotným vydáním hry.

Další hry, které vyjdou tento měsíc

Nejnovější články