Activison: říct, že neinovujeme, je omyl
zdroj: tisková zpráva

Activison: říct, že neinovujeme, je omyl

14. 2. 2012 11:54 | Téma | autor: Adam Homola |

Na každoroční konferenci D.I.C.E. (Design Innovate Communicate Entertain), která se konala minulý týden v Las Vegas, se šéf Activision Publishing, Eric Hirshberg, opřel do lidí, kteří tvrdí, že Activision neinovuje. To je prý holý nesmysl. “Říct, že neinovujeme, nebo že se nesnažíme na trh přinést nové značky a nápady, je jednoduše omyl,” ohradil se Hirshberg. Activision podle něj inovuje a prý se snaží tato rozhodnutí dělat velmi opatrně a pouze tam, kde jsou přesvědčeni, že mohou do daného žánru přinést něco unikátního a získat tak výhodu nad konkurencí.

Podle Hirshberga také hodně lidí při debatách o inovaci zapomíná na chování hráčů. Ti v současné době tráví (dobrovolně!) stále více a více času s hrami, které milují, což pohání inovaci v rámci zavedených sérií. Velcí vydavatelé jsou prý jednoduchý terč, do kterého se lze kvůli inovaci lehce strefovat. “Podívejte se ale na Call of Duty Elite, Skylanders, inovace v rámci Call of Duty: Modern Warfare 3, projekt, který děláme společně s Bungie... V našem portfoliu je opravdu málo projektů, kde nevidím žádnou inovaci,” dodal Hirshberg.

Zrovna Skylanders jsou dobrým příkladem. Hra, která je navázána na sérii hraček s vlastním “portálem,” který hračku pomocí speciálního kódu převede do hry... To se jen tak nevidí. Call of Duty Elite je sice koncept, za jehož průkopníky jsou v současné době považováni Bungie, ale Elite dotáhlo celý systém dál a nabízí i placenou variantu. A nezapomeňme také na osvěžující závodní arkádu Blur, sympatickou střílečku Singularity, odvážný krok s DJ Hero a Tony Hawk Ride, zajímavý Prototype a spoustu dalších her.

Navíc zrovna o projektu, který dělají tvůrci Halo, studio Bungie, se traduje, že to bude poměrně originální akční MMO. No a pak tu máme Blizzard, který se nebojí inovace v rámci svých sérií (např. kampaň ve StarCraft II, neustálé změny ve WoW...) a konečně se po dlouhých letech pustil do zbrusu nové značky, jejímž prvním počinem bude připravované MMO s kódovým označením Titan. Za zmínku stojí také soutěže pro nezávislé vývojáře, do kterých dává Activision nemalé peníze. Je tedy poněkud krátkozraké vidět pouze jednu sérii, když se řekne Activision....

Nejnovější články