STRAFE

STRAFE

Články

Herní pořad Games TV se vrací do 90. let s Lovecraftem

Na které klávese jste měli ve střílečkách v 90. letech namapovaný úkrok? Ať už to byly ALT + šipky, nebo jste tehdy předběhli dobu a operovali s klávesami WASD a mouselookem v plenkách, nový díl našeho herního pořadu by vám neměl uniknout i z mnoha dalších důvodů.

V roguelike střílečce STRAFE se možná objeví starý Wolfenstein

Je normální vydávat launch trailer skoro týden před vydáním hry? Myslím, že ne a že by to normální být ani nemělo, neboť se jedná o hrubě matoucí praktiku. Ale vývojáře z Pixel Titans něco jako správná časová posloupnost zjevně nezajímá, což ostatně dokazuje jejich stoprocentně devadesátková střílečka STRAFE. V ní musíte ztéct baštu mimozemských oblud, které následně stečou ze stěn v malých krvavých kouscích, až je rozstřílíte pomocí arzenálu obrovských bouchaček.

Retro doomovka STRAFE začne odpalovat hlavy koncem března

Pojem doomovka je dnes takřka mrtvý, ale jestli si jej dnes nějaká hra zaslouží, je to právě STRAFE, lehce psychopatický projekt nezávislého studia Pixel Titans. Sami ji propagují jako střílečku z roku 1996 a uzpůsobili tomu i kampaň na Kickstarteru, který s přehledem vybrali. Nicméně, vydání dvacet let nazpět už nestihnou, a tak se musíte spokojit s méně stylovým 28. březnem tohoto roku, kdy hra vyjde na PC. Datum vydání na PS4 a Xbox One ještě nebylo stanovené.

Ve střílečce STRAFE se budete koupat v hektolitrech krve

Hledáte ideální vánoční dárek pro potomka nebo mladšího sourozence? Nezoufejte, vaše pátrání je u konce. Nadělte jim pod stromeček STRAFE, chystanou roguelike střílečku z pohledu první osoby. Ta sice vyjde až na začátku příštího roku a propojení s Vánocemi tedy nedává sebemenší smysl, ale v zájmu humoru to prosím ignorujte. A kde že je ten vtip? Samozřejmě v tom, že STRAFE je šíleně brutální záležitost plná krve a létajících kusů těl, a tím pádem se jako dárek pro děti nehodí. 

Hand of Fate 2, Full Throttle, Rain World - podívejte se na indie trailery z PlayStation Experience

Včera jsme si shrnuli všechny trailery z víkendové PlayStation Experience (a že jich bylo), teď přišla řada na nezávislé tituly, kterých také nebylo málo a připomněly se celou řadou videí. Několik z nich připomnělo svou existenci a pár dalších o ní vůbec publikum zpravilo.

STRAFE - střílečka model 1996 vyjde začátkem příštího roku

Pokud si nevzpomínáte na střílečku STRAFE, jistě si vzpomenete na její kickstarterové video, v němž se chlapci hrajícímu tuhle retro brutalitu rozteče hlava. Celá jejich kampaň byla založena na absurdním humoru, který ale doplňovala frenetická hratelnost doomovek z roku 1996. I grafika je stylizovaná do retro podoby. Poté, co hra prosvištěla Kickstarterem (a autoři to oslavili opět šíleným videem), se počítalo s vydáním během letoška, ale to se mění.

Bleskovky

  • 17. 2. 2015 - Vývojáři z Pixel Titans vydali pre-alpha verzi retro střílečky STRAFE, které zbývají poslední hodiny na Kickstarteru.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
3. června 2017
Recenze