State of Decay

State of Decay

Články

V ambiciózní survival hře State of Decay 2 řídíte a rozvíjíte celou vlastní komunitu

State of Decay se na první pohled jevila jako jedna z mnoha (obyčejných) survival akcí v otevřeném postapo světě. Původně jen digitálně, přes Xbox Live, šířený titul však zaznamenal úspěch a objevil se i na PC – dohromady se základní verze hry prodalo více než 2 miliony kusů. Tvůrci z Undead Labs se tak logicky rozhodli kreativní i komerční potenciál značky vytěžit v pokračování State of Decay 2, které už si na menší projekt nehraje. Naopak, jde o ambiciózní projekt pro Xbox One a Windows 10, na jehož úspěch v Microsoftu zjevně spoléhají.

Hezčí a obsahově kompletní verze survival sandboxu State of Decay vyjde na Xbox One

Aby těch remaků, remasterů a definitivních edic nebylo málo, připojí se k nim i survival sandbox State of Decay. Hra úspěšně debutovala na Xbox 360 loni v červnu a příští rok na jaře vyjde v notně vylepšené verzi pro Xbox One. Dítko vývojářského studia Undead Labs se na Xbox One představí v rozlišení 1080p a s pořádně vylepšenými animacemi i efekty. O frameratu nepadlo ani slovo - vysněná "šedesátka" se zřejmě v tomto případě zřejmě konat nebude. Náhradou nám budiž vylepšená grafika.

Po stopách bývalých vývojářů z Blizzardu - kam odešli a co vytvořili

Co mají společného hry Wildstar, State of Decay, Guild Wars, God of War, Firefall, Hellgate: London a Torchlight? Na první pohled nic. Jde o hry odlišných žánrů a od různých vývojářů i vydavatelů, každá vyšla v jiném roce a byla jinak úspěšná či neúspěšná. Přesto je spojuje jedna důležitá věc. Stojí za nimi tvůrci, co prošli Blizzardem. Za 23 let fungování Blizzard opustily desítky vývojářů. Někteří následovali příklad spoluzakladatele Allena Adhama a šli úplně mimo herní průmysl (Adham odešel v roce 2004 do hedgeových fondů), ale jiní u řemesla zůstali. Založili vlastní studia a pokusili se prorazit na vlastní pěst. U příležitosti nedávného oznámení odchodu Roba Parda se tedy vydáme po stopách význačných "uprchlíků" z Blizzardu a jejich projektů.

Vojáci nastoupí proti zombiím ve State of Decay: Lifeline už tento týden

Povedený survival sandbox State of Decay udržuje pozornost hráčů dlouhodobě skrze různá DLC a zatím poslední přídavek s názvem Lifeline vyjde v pátek 30. května, jak připomíná i nový trailer. Lifeline by měl zabodovat hlavně novou mapou a novými protagonisty v podobě vojenské jednotky Greyhound One. Právě díky vojákům by měl být proces přežívání zombie apokalypsy opačný než v základní hře.

State of Decay brzy rozšíří DLC Lifeline s armádou naruby

Survival zombie akce State of Decay se v nadcházejícím rozšíření s názvem Lifeline zaměří na armádu, ale z trošku jiné perspektivy, než jsme byli doposud zvyklí. V Lifeline se ujmete role malé jednotky Greyhound One, která musí z padlého města Danforth zachránit několik vědců, jejichž výzkum je pro boj se zombíky klíčový. DLC se bude odehrávat ve chvíli, kdy zombie infekce eskalovala - máte sice pořád přístup k podpoře mimo mapu a k celému systému vedení, ale spojovatel na vysílačce vám dá jasně najevo, že se to už celé sype.

Tvůrci State of Decay naznačují vývoj velkého online projektu

Akční MMO(RPG?) postavené na zombie akci State of Decay ještě oznámené není, ale podle všeho se blíží. Alespoň tomu nasvědčují náznaky, které studio Undead Labs vyslalo, když do svých řad najalo Patricka Wyatta. Patricka ostřílený veterán, který se specializuje na velké multiplayerové hry - podílel se na spuštění Aionu (ne vývoji) nebo TERA.

Bleskovky

  • 10. 6. 2018 - Microsoft otevřelo nové herní studio - The Initiative. Undead Labs (State of Decay), Playground Games, Ninja Theory (Hellblade) a Compulsion Games (We Happy Few) nyní spadají pod Microsoft Studios.

  • 3. 5. 2018 - Undead Labs si pochvaluje spolupráci s Microsoftem na herní sérii State of Decay.

  • 23. 1. 2015 - State of Decay: Year-One Edition vyjde na Xbox One 1. května.

  • 8. 1. 2015 - Datum vydání State of Decay: Year-One Survival Edition bude oznámeno v průběhu tohoto měsíce.

  • 6. 6. 2014 - Undead Labs se na E3 2014 neukáží. Uvnitř týmu nyní probíhá diskuse týkající se možné Xbox One verze hry State of Decay.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
18. června 2013
Recenze