Factorio říznuté trochou No Man’s Sky? Satisfactory má nemalé ambice
zdroj: tisková zpráva

Factorio říznuté trochou No Man’s Sky? Satisfactory má nemalé ambice

17. 6. 2018 10:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojáři trhlého Goat Simulatoru jsou zpátky a tentokrát se berou vážně. Jejich nadcházející novinka Satisfactory má do šíleného blbnutí s kozou daleko – jde o simulátor sbírání surovin a následného stavění automatizované továrny. To všechno na velkém, ručně vytvořeném prostoru jedné planety.

Při pohledu na obrázky, a především na záběry z hraní níže se nejde ubránit pocitu, že Satisfactory je něco jako české Factorio kombinované s No Man’s Sky. Celé Satisfactory se totiž odehrává z pohledu první osoby, kdy pobíháte po ručně vytvořených třiceti kilometrech čtverečních a sbíráte všechno, co vám přijde pod ruku.

Po chvíli sbírání můžete začít stavět a to způsobem, kdy se časem propracujete k budování automatizované továrny. Tou to ale nekončí a jak ukazuje trailer, časem můžete postavit něco, co připomíná spíše město než jednu jedinou továrnu.

Vedle stavění jsou ve hře i souboje, nicméně rozhodně nejde o klasickou akční hru a na pořádné představení soubojového systému si budeme muset ještě počkat. Satisfactory můžete hrát sami, nebo s dalšími, až třemi, hráči.

zdroj: Archiv

S vydáním plné verze hry se počítá ještě na letošní rok, nicméně ani to není jisté a tvůrci prostě říkají, že hru vydají, až s ní budou spokojení s jejím stavem. Letos bychom se ale měli ještě dočkat nějaké alfaverze, která měla vyjít už v květnu, což se nestihlo. Pokud jste se do alfy už zaregistrovali, nemusí vás odklad nijak trápit, registrace pořád platí. Pokud ne, můžete se zaregistrovat na oficiálním webu.

Nejnovější články