Drzý a přisprostlý South Park: The Stick of Truth vyjde i na Switch
zdroj: tisková zpráva

Drzý a přisprostlý South Park: The Stick of Truth vyjde i na Switch

19. 9. 2018 8:56 | Preview | autor: Adam Homola |

Trvalo to, ale přesto se majitelé Switche dočkají. Ubisoft oznámil, že nadmíru povedené RPG South Park: The Stick of Truth vyjde i na přenosné konzoli od Nintenda a to už příští týden, 25. září. The Stick of Truth vyšel už před více jak čtyřmi lety, ale pořád jde o relativně unikátní, a hlavně povedené RPG.

Jestli jste teď trochu zmatení a říkáte si, že South Park na Switchi už přece vyšel, tak se nemýlíte. Jen to nebyl první The Stick of Truth, ale druhý, teprve loni v říjnu vydaný The Fractured But Whole. Ten se na Switch objevil v dubnu tohoto roku a teď, s odstupem několika měsíců, tam konečně vyjde i první díl.

Jednička, na které pracovali Obsidian Entertainment, v roce 2014 ohromně překvapila a posbírala nejedno ocenění. U nás v recenzi jí dal Radek Friedrich osmičku s tím, že „Jestliže se vám dělá mdlo při pohledu na psí hovno v parku, k South Parku se nepřibližujte. Přijdete ale o nálož humoru zabalenou do kvalitního RPG – navíc s příběhem, který strčí do kapsy většinu seriózně se tvářících adventur (a vlastně her obecně).“

zdroj: Archiv

Dvojka už o moment překvapení logicky přišla, ale změna vývojářů z Obsidionu na Ubisoft San Francisco hře neuškodila. Od Honzy Slavíka si v recenzi vysloužila osmičku: „Tradiční svérázný humor, chytrá satira, a pod tím vším parádní RPG se skvělým designem bojů, to je nový herní South Park. Z úplného vrcholu ho strhávají nepříliš povedené logické hádanky, ale i přesto se jedná o výbornou hru.“

South Park: The Stick of Truth tak bude už sedmou hrou Ubisoftu na Switch. Francouzský vývojář a vydavatel tam má Monopoly, Rayman Legends Definitive Edition, Just Dance 2017, Just Dance 2018, Legendary Fishing a Mario + Rabbids Kingdom Battle. Za rohem už číhá Starlink: Battle for Atlas a chystá se taky Child of Light: Ultimate Edition, Valiant Hearts: The Great War a Trials Rising. Dříve oznámenou Switch verzi Steep Ubisoft bohužel nakonec zrušil.

Nejnovější články