Switch verze Dark Souls vyjde v říjnu, slíbený Steep nikdy
zdroj: From Software

Switch verze Dark Souls vyjde v říjnu, slíbený Steep nikdy

15. 8. 2018 14:21 | Preview | autor: Adam Homola |

Říjen sice není léto, ale lepší pozdě nežli později. Řeč není o ničem jiném než o Dark Souls: Remastered pro Switch. Vydání hry jsme očekávali společně s dalšími verzemi, které vyšly na PC, PS4 a Xbox One už v květnu. Nakonec se dočkáme až 19. října, kdy se vedle hry samotné dostane na trh také figurka amiibo Solaire of Astora.

Díky amiibo dostanete známé gesto Praise the Sun hned od začátku hry. Na rozdíl od některých jiných figurek amiibo tu ale platí, že se ke gestu můžete dostat i skrze normální hraní.

Dark Souls: Remastered poběží v TV módu v rozlišení 1080p, zatímco v handheld módu v rozlišení 720p. V obou módech by si měla hra držet 30fps. Samozřejmostí je pak podpora online prvků a obsažení všech dosud vydaných DLC.

Steep

Steep: Road to Olympics zdroj: tisková zpráva

Co na Switch bohužel nevyjde ani v říjnu, ani nikdy jindy, je Steep. Ubisoft oznámil Switch verzi Steep už před více jak rokem, vlastně ještě před uvedením samotné konzole na trh. Z této verze sportovní hry jsme ale neviděli jediný trailer či obrázek a vývojáři o ní na žádné akci veřejně nemluvili.

Ubisoft teď dlouhé mlčení prolomil a veřejně potvrdil, že vývoj Switch verze Steep už neprobíhá. Vývojáři to navíc oznámili pouze jediným tweetem v odpovědi na dotaz fanouška, nevydali ani tiskovou zprávu a nepíší o tom dokonce ani na webu hry.

Absence Steep na Switchi je škoda, protože i když v době vydání nešlo o žádnou absolutní pecku, pořád to byla velice solidní a zábavná sportovní/závodní arkáda. A jedna z těch, o kterou se Ubisoft pečlivě stará i po vydání, tudíž za poslední necelé dva roky jen rostla do krásy.

Zrušení vývoje Steep pro Switch ale neznamená, že by snad Ubisoft populární platformu zavrhl. Naopak, nedávno oznámil Switch verze skvělých Child of Light a Valiant Hearts a v říjnu vyjde i Starlink: Battle for Atlas.

Navíc si můžeme být téměř jistí, že se chystá něco velkého i na příští rok. Ať už to bude pokračování úspěšného Mario + Rabbids Kingdom Battle, porty některých dalších starších her (co třeba Grow Home a Grow Up?), nebo něco úplně nového.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články