Pavilion
Věková dostupnost

Pavilion

Články

Best of 2016: Nejlepší adventura & logická hra

Hry, u kterých musíte v rámci dalšího postupu zapojit mozek, mohou mít zcela odlišné podoby. Ať už si ale ten mozek lámete na spletitých zápletkách nějaké tradiční adventury, nebo vás trápí abstraktní rébusy, odměnou je nejenom radost z chytrosti vlastní, ale i z chytrosti tvůrců. Letos nominované hry právě tohle umí na výbornou a navrch ještě zvládají být silnými emocionálními zážitky nebo třeba mnohovrstevnatým podobenstvím.

Konečně vyšla PC verze krásné logické adventury Pavilion

O nezávislé puzzle adventuře Pavilion jsme poprvé psali před třemi lety. Tehdy Adam představil zajímavý projekt, ve kterém se hráči ujímají role takzvané čtvrté postavy. Tedy někoho, kdo svět hry ani postavy neovládá přímo, ale prostřednictvím celé řady činností – navádět hlavního hrdinu lze například rozsvěcením lamp, odemykáním vrat a podobně. A pustit se do toho můžete klidně hned teď, protože po několika odkladech první část Pavilion konečně vyšla pro Windows, Mac a Linux.

Hádankový Pavilion vyjde vedle PS4 a Vity také na PC

Nádherná a lehce netradiční puzzle hra Pavilion byla dříve oznámená pouze na PlayStation 4 a PlayStation Vita, ale díky novému traileru teď víme i o PC verzi. Vedle konzolí se totiž Pavilion ještě letos dostane i na Windows, Mac a Linux. Hra je rozdělená na dvě části, tudíž se první epizody dočkáme ještě letos, zatímco tu druhou si zahrajeme až někdy v průběhu příštího roku.

Nádherná puzzle adventura Pavilion vyjde na PS4 a PS Vita

V březnu minulé roku jsme o tajemné adventuře Pavilion, hranou z pohledu „čtvrté“ osoby, psali jako o zajímavé hře, která má vyjít na mobilech a PC. Přirovnávali jsme hru dokonce k logické PS3/PSP záležitosti Echochrome, což se zpětně jeví jako velmi příznačné. V mezičase se totiž situace změnila, Pavilion už nemá vyjít na mobilech a PC, nýbrž ještě v průběhu tohoto roku pro PS4 a PS Vita. Stejně jako Echochrome hra tedy skončí na Playstation platformách.

V nádherném Pavilionu budete postupovat pomocí smyslů

Už dlouho není problém mezi menšími a nezávislými hrami najít nějaký skvost. Ať už hratelností, nebo vizuálním zpracováním, spousta indie her zaujme. Vizuálem se to zatím daří i novince od studia Visiontrick Media, které na podzim letošního roku chystá nádherně vyhlížející nezávislou hru Pavilion. Pavilion sami tvůrci popisují jako zážitek o prozkoumávání z pohledu čtvrté osoby. To znamená, že budete v izometrickém prostředí ovládat postavu nepřímo a vlastně trochu netradičně. Hlavní roli budou hrát smysly a manipulace s prostředím.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
7. října 2016
Recenze