Pathologic 2

Pathologic 2

Články

Divné, divnější a jiné normální hry roku 2019

Rok 2019 byl pro mě trochu jako horská dráha a kupodivu to platilo i pro herní část mého života. Zatímco na jaře mě zklamalo prakticky všechno, čemu jsem povolila vstoupit na pevný disk, na podzim jsem v záplavě ze všech stran doporučovaných titulů nevěděla, kam se vrtnout dřív. Konejšivou náruč mi nakonec nabídly spíš nenápadnější nezávislé tituly než očekávané tříáčkové pecky, ale tak už to prostě občas v životě redaktorky chodí.

Pathologic 2 dostane bezplatné DLC se samostatným příběhem

Komu nestačilo dvanáct dní psychologického mlýnku v Pathologic 2, bude si brzy moci dopřát ještě třináctý. DLC The Marble Nest vás nechá pozorovat zmar očima staronové postavy. A kdo ví, možná se tentokrát povede rozlousknout hádanku smrti.

Nakažlivá, hororová, chytrá Pathologic 2 je za rohem

Remake pozoruhodné hry Pathologic s podivuhodným názvem Pathologic 2 je na konci své strastiplné cesty. Ta začala už v roce 2014 úspěšným kickstarterem a pokračovala přes změnu jména, hratelné ukázky a rozkouskování na epizody. První z nich vyjde už ve čtvrtek.

Na záchranu města stiženého krutou chorobou máte v Pathologic 2 jen 12 dní

Remake depresivní adventury z roku 2005 měl po úspěšném Kickstarteru vyjít už dávno, vývoj Pathologic 2 ale nebyl z těch lehčích, takže se jí po několika odkladech dočkáme až letos v květnu. V dramatickém thrilleru musíte coby léčitel Haruspex zachránit město sužované podivnou nemocí, nemůžete ale vyléčit všechny a u toho se ještě soustředíte na vlastní boj o přežití.

Ice-Pick Lodge se nechali zahnat do kouta, Pathologic 2 tak bude muset vyjít epizodicky

Pathologic 2 si prošel Kickstarterem a původně měl už dávno vyjít. Jenže vývojáři ze studia Ice-Pick Lodge narazili na další zádrhel, a tak muselo padnout rozhodnutí hru v původní podobě nevydat. Hru nakonec dostaneme v epizodickém podání, rozseknutou na tři části. Ta první, ve které se ujmete role Artemy „Haruspex“ Burakha, by měla vyjít v příštím roce někdy mezi začátkem dubna a koncem června.

Strašidelný Pathologic 2 je k vyzkoušení díky otevřené alfě

Pathologic. Jedna z nejdivnějších a nejzajímavějších her všech dob dodnes vzbuzuje emoce coby skrytý klenot, ke kterému se musíte prokousat obří dávkou problémů včetně katastrofálního překladu z původní ruštiny. Naštěstí se chystá Pathologic 2, což není tak docela pokračování, ale ani tak docela remaster – vychází z původní hry, ovšem měl by být ve všem o tisíc procent vyladěnější. Malou ochutnávku nabízí právě zpřístupněná alfa.

Bleskovky

  • 27. 11. 2019 - Pathologic 2 od Ice-Pick Lodge dorazí 12. prosince na Xbox One, osud PS4 verze je zatím nejasný.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
24. května 2019
Recenze