Starbreeze Studios chystají novou hru
zdroj: tisková zpráva

Starbreeze Studios chystají novou hru

20. 9. 2011 17:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Švédské studio Starbreeze, které stojí za hrami jako je The Darkness nebo The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay (potažmo Assault on Dark Athena) oznámilo, že vedle rozpracovaného Syndicate začíná makat na zcela nové herní značce. Společně s nimi na téhle nové a jistě ambiciozní hře bude pracovat i švédský režisér a scenárista libanonského původu Josef Fares a další firma ze Švédka, Story Lab.


O samotné hře nevíme nic, kromě toho, že s námětem přišel přímo Fares. „Už po pár minutách Josefovy prezentace jsme věděli, že tohle je hra, kterou chceme dělat a začali jsme dělat na konceptu ještě ten samý den.“ Starbreeze si ovšem nejprve budou muset „odbýt“ vývoj remaku Syndicate, který byl nedávno oznámen. Každopádně můžeme začít hádat, o čem by mohla nová hra být.

Fares je totiž z generace filmařů, kteří jsou hrami zasaženi jako popkulturním prvkem (čti – hrál a hraje hry a nevidí je jako něco exotického), takže se myšlenkou na vytvoření nějaké hry už delší dobu zaobíral. „Nakonec jsme vytvořili se Story Lab návrh, který jsme Starbreeze prezentovali a oni se hned vrhli na prototyp“. Každopádně se tenhle projekt vyplatí sledovat, protože půjde o práci nadaného tvůrčího studia a debutujícího scenáristy, tedy v herní sféře.

Nejnovější články