2K na letošní rok oznámilo datadisk pro XCOM: Enemy Unknown
zdroj: tisková zpráva

2K na letošní rok oznámilo datadisk pro XCOM: Enemy Unknown

21. 8. 2013 17:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

K úspěšnému a oblíbenému XCOM: Enemy Unknown jsme čekali spíše pokračování, ale dostali jsme nejdřív mobilní verzi. Plnohodnotné “dvojky” se nedočkáme ani teď, protože 2K nás, skoro rok po vydání původní hry potěšili něčím trochu jiným - oznámením datadisku. Ten ponese název XCOM: Enemy Within a dočkáme se ho na PC, Xboxu 360 a PlayStationu 3 ještě letos, konkrétně 12. listopadu v Americe a 15. listopadu ve zbytku světa.

Enemy Within přinese spoustu nového obsahu, ať už to jsou nové zbraně, nepřátelé, schopnosti, vylepšení, nebo třeba nové mapy a multiplayerový obsah. Podle tvůrců by vám to mělo zabrat zhruba další tři až čtyři dohrání, než na vlastní oči ve hře uvidíte všechny novoty, které si pro vás Firaxis v Enemy Within připravili. Firaxis jsou známí nejen díky Civilizaci, ale i jejím datadiskům a podobně obří a propracovaný datadisk plánují vydat i pro Enemy Unknown a to na všechny platformy.

“Hráčům jsme minulý rok slíbili, že vydáme stejný Enemy Unknown jak na PC, tak na konzolích a letos to s Enemy Within uděláme znova. The Commander Edition nového XCOM: Enemy Within rozšíří už tak úžasný zážitek z původního XCOMu u konzolových fanoušků, kteří se těší na další nášup podobné hratelnosti. Stejně tak je to skvělý vstupní můstek pro nové fanoušky, kteří by se chtěli do univerza XCOMu teprve přidat,” řekl v tiskové zprávě hlavní designér z Firaxis Games, Ananda Gupta.

...

Zarazili jste se nad tím “The Commander Edition”? Inu, XCOM: Enemy Within bude dostupný ve dvou verzích. Datadisk si budete moct pořídit buď jako přídavek pro původní hru, ale v tom případě je ona původní hra vyžadována. Druhou možností, cílenou na XCOMem nepolíbené hráče, je právě ona The Commander Edition, která bude obsahovat kompletní verzi původního XCOM: Enemy Unknown, stejně jako nový Enemy Within.

Pokud jste tak XCOM ještě nehráli a zajímalo by vás to, můžete si ještě chvilku počkat a pak koupit rovnou The Commander Edition. Z nových přídavků, které v původní hře nebyly, můžeme jmenovat například Gene Mods - budete moct postavit genetickou laboratoř, díky které půjde vylepšovat fyziologické schopnosti vojáků - můžete jim vylepšit mozek, oči, nohy, kůži a jiné části těla. V podstatě jde o něco jako augmentace známé z Deus Exu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Když vás přestane bavit upravování vojáků, můžete je vylepšit ještě víc a navléct je do speciálního mechanizovaného exoskeletonového kyberobleku. S tím souvisí i nová třída MEC Trooper s vlastními schopnostmi a obleky můžete vylepšovat o nové zbraně - například plamenomety, nebo granátomety.

Vedle toho bude ve hře samozřejmě spousta nových zbraní které budete moct vynalézt ve Foundry, noví nepřátelé v čele s Mechtoidem, nové mimozemské suroviny jako například Meld, o 50 procent víc map a pak samozřejmě taky nový obsah určený pouze pro multiplayer. Kolem a kolem to vypadá na docela macaté rozšíření, které bude navíc díky The Commander Edition vhodné i pro nováčky, ne jen pro kované stratégy a veterány původní hry.

Nejnovější články