XCOM: Enemy Unknown

XCOM: Enemy Unknown

Články

Počítačové hry inspirované deskovkami: Vzácný jev, který budeme vídat častěji

Světy počítačových a stolních her se čím dál tím víc prolínají. Stolní hry mají ve zvyku adaptovat videohry a učí se vedle papíru, kartonu, dřeva a plastu používat i digitální technologie. Zároveň vznikají digitální adaptace deskovek a spousta videoher čerpá inspiraci pro své mechanismy z deskových a karetních her. Tento vztah se bude čím dál tím víc prohlubovat, ale dočkáme se někdy doby, kdy budou vznikat videohry inspirované konkrétními stolními tituly?

Zimní slevy na GOG lákají na remastery BioShocků i čerstvý Thronebreaker

Nebyly by to Vánoce, kdyby se na nás výhodné nabídky nevalily ze všech stran. Pokud na poslední chvíli sháníte herní dárky pod stromeček pro blízké anebo klidně i pro sebe, nezapomeňte zkontrolovat nadílku na GOG. Remaster prvního a druhého BioShocku bez DRM pořídíte za čtvrtinu a do alespoň drobné slevy se přes svátky dostane přes 1 900 her, takže je nezapomeňte občas zkontrolovat.

Ztraceno v procesu: XCOM: Enemy Unknown

Není pochyb, že tahové strategie se díky XCOM: Enemy Unknown z roku 2012 znovu dostaly do popředí lidového zájmu. Žánr kdysi na pomezí klinické smrti se ukázal být vhodný i pro konzole a naznačil cestu, jak strategie resuscitovat. XCOM k tomuto poznání došel bolestivým procesem zkoušek, omylů a náprav, které si vyžádaly několik kompletních restartů úplně od nuly.

HádejHru: otestujte své znalosti série XCOM

Když v první polovině 90. let vyšel první díl série XCOM, vydavatelem byla společnost MicroProse Sida Meiera. Za vývojem samotným se však skrýval pouze dvoučlenný tým tvořený bratry Julianem a Nickem Gollopovými. Málokoho tehdy asi napadlo, že XCOM bude za dvacet let takový pojem. Pamatujete si ale na začátky série? Vzpomenete si ještě na Apocalypse či Enforcera a nebo máte s XCOMem zkušenosti především z novodobé verze od studia Firaxis? A potvrdíte to v našem kvízu?

Bleskovky

  • 27. 1. 2023 - Firaxis zatím neplánuje další XCOM

  • 25. 5. 2016 - Na seznam zpětně kompatibilních X360 her pro Xbox One přibyly tituly XCOM: Enemy Unknown,     DuckTales: Remastered, Hexic 2, Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2012, Domino Master a Unbound Saga.

  • 25. 5. 2016 - Členové Xbox Live Gold programu obdrží v červnu 2016 zdarma Goat Simulator (XOne), The Crew (XOne), Super Meat Boy (XOne, X360) a XCOM: Enemy Unknown (XOne, X360).

  • 22. 10. 2014 - Hlasováním v anketě Golden Joystick Awards získáte zdarma XCOM: Enemy Unknown a po dokončení tutorial mise 80% slevu na XCOM: Enemy Within.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
8. října 2012
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
9. srpna 2013
Recenze