Známe první detaily příběhu Elden Ringu
zdroj: Bandai Namco

Známe první detaily příběhu Elden Ringu

10. 6. 2021 23:03 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Krátce po prvním odhalení záběrů z Elden Ringu došlo také ke zveřejnění prvních detailů o příběhovém pozadí hry. Ta se skutečně odehrává ve zbrusu novém světě, který společně vytvořili hlavní designér Hidetaka Mijazaki a spisovatel George R. R. Martin, známý zejména díky knižní sáze Píseň ledu a ohně.

V Zemi na Pomezí (Lands Between), kde vládne věčná královna Marika, došlo k roztříštění Elden Ringu, zdroje síly pro strom Erdtree. Maričino potomstvo, tedy rod polobohů, si mezi sebou rozebralo jeho střepiny a opilé nově nabytou mocí započaly její děti velkou válku. 

To s sebou přináší celou řadu velkých problémů, synopse hovoří o tom, že kvůli konfliktu zemi opustila Vyšší vůle, tedy patrně jakési božské stvoření. Zároveň je to ale příležitost pro Pošpiněné (Tarnished), kteří byli v minulosti ze země vyhnáni.

Jedním z nich bude i naše postava, která se vrací přes Mlžné moře do Země na Pomezí, aby stanula tváří v tvář Elden Ringu. V rámci hry na nás čeká objevování širého světa i temných kobek pod povrchem, setkáme se s detailně vykreslenými postavami, které nám na naší cestě mohou pomoci, ale i uškodit. Samozřejmě nebude nouze o mocné bosse a nebezpečná monstra, která jen čekají na každou hrdinovu chybičku.

Jako obvykle zde bude přítomen i multiplayer, hrát lze až ve čtyřech. Hra vychází na PC a současnou i minulou generaci konzolí, mezigenerační upgrade nabídne zdarma. Dočkáme se jí 21. ledna příštího roku.

Nejnovější články