zdroj: From Software

Elden Ring konečně ukázal záběry ze hry a oznámil datum vydání

10. 6. 2021 22:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Konečně! Pokud jste sledovali náš přenos Summer Game Festu, už asi víte, jak emotivní pro mě byl okamžik, kdy se na obrazovce objevily záběry z Elden Ringu. Chystaný projekt studia FromSoftware byl představen na předloňské E3 během tiskové konference Microsoftu, kromě krátkého teaseru jsme ze hry ale neviděli nic, což platilo po celé minulé dva roky. 

Nyní už máme k dispozici relativně dlouhý trailer se záběry z hraní, které odpovídají na celou řadu otázek. Předně, Elden Ring bude mezigeneračním titulem, a pokud jste čekali grafiku na úrovní remaku Demon's Souls, možná budete zklamáni. Hra ze záběrů působí jako o něco pompéznější Dark Souls III, nutno ale podotknout, že technická stránka věci nehrála nikdy u FromSoftware prim.

To hlavní je totiž výtvarný styl a atmosféra. Obojí z traileru teče po litrech. Můžeme očekávat, že každý záběr bude v příštích dnech a týdnech podroben velmi zevrubné analýze fanoušků. Jisté ale je, že nás opět čeká temné fantasy ve smutném, melancholickém světě plném tragických či děsivých obyvatel. A upřímně, kdyby mi někdo řekl, že je Elden Ring ve skutečnosti dalším dobrodružství v Lordranu/Drangleicu/Lothricu, vlastně bych mu to klidně uvěřil.

Ze zhruba tří minut záběrů je jisté, že nás opravdu čeká slibovaný otevřený svět, po němž se budeme pohybovat koňmo (a to zjevně i vertikálně), těšit se můžeme i na obligátní masivní bosse a brutální souboje ocele i magie. Ve světě bude docházet k dynamickým změnám počasí i denní doby, vývojáři připravili množství rozličných biomů, jako jsou hory, bažiny nebo husté lesy. Navíc si budete moci vybrat, zda se do akce vrhnete po hlavě, nebo zda využijete přítomný stealth. Rozhodně se jedná o největší hru, kterou dosud FromSoftware vytvořil.

Zdaleka nejdůležitější informací je ale termín vydání, jenž připadá na 21. ledna 2022. Právě tehdy hra vyjde na PC a současnou i minulou generaci konzolí. Během letošní E3 nás ještě v úterý čeká konference vydavatelství Bandai Namco a možná právě tam se o hře dozvíme něco více.

Nejnovější články