zdroj: Microsoft

Zamiřte do oblak s čerstvě vydaným Microsoft Flight Simulatorem

18. 8. 2020 9:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Konečně se dostáváme do časů, kdy jsou hry k nerozeznání od skutečného světa! Microsoft Flight Simulator poprvé vyšel už v roce 1982 a od tehdejší jednobitové grafiky ušel pěkný kus cesty k realismu. Od posledního dílu si dal 14letou pauzu, aby se mohl vrátit krásnější než kdy dřív.

Pilotem se tak dnes alespoň virtuálně může stát opravdu každý, i díky tomu, že je nejnovější letecký simulátor součástí předplatného Xbox Game Pass, jehož první měsíc vás vyjde na dvacet korun a ty další na zhruba 150 Kč.

Nový Flight Simulator nabídne extrémně realistickou grafiku úplně všeho: kokpitu, letišť, krajiny pod vámi či mraků. A kromě toho také spoustu dalších vychytávek. Počasí a letecký provoz kupříkladu nejsou dílem simulace, ale čerpají informace ze skutečných satelitů, takže se můžete kdykoliv zaletět podívat, jak zrovna vypadá nebe nad vaší rodnou hroudou, ale třeba i v Sydney nebo v Las Vegas.

Pořád je to samozřejmě simulátor, takže řízení letadla včetně vzletu a přistání bude na vás. Budete se muset také vyhýbat překážkám, navigovat či se udržet ve vzduchu při bouřce.  

Kochání se krajinou pod vámi je spíše volitelnou částí, kterou můžete přeskočit, ale tipuju, že většina „běžných“ hráčů, kteří doma nemají joystick za tisíce, bude chtít Flight Simulator využít právě k prohlídkám nejrůznějších světových končin, které jsou jinak nepřístupné. Koho by nelákalo prohlédnout si z výšky a z bezpečí domova Černobyl, Severní Koreu nebo třeba pandemickou Ameriku?

zdroj: Microsoft

Simulační složka není kvůli věrnosti nijak zjednodušená, hra vás ale před každým vzlétnutím provede technickou zkouškou, abyste se mohli bezpečně odlepit od země. Pro nováčky nabízí několik tutoriálů a také autopilota, který vám pomůže třeba s nouzovým přistáním na vodě.

Abyste potenciál grafiky a létání využili na maximum, potřebujete pořádně nadupané PC. Pokud jste na čísla, ve hře najdete přes 37 tisíc letišť, 1,5 miliardy budov a 2 biliony stromů.

Na disku vám hra zabere 150 GB, ale celkový objem dat, s nimiž pracuje, činí přes 2 petabyty. Takže ještě můžete být rádi, že po vás Microsoft nechce stahovat celou hru. Plánovaná je rozsáhlá podpora po vydání na roky dopředu a také rozšíření v podobě nových letišť či letounů. Chystá se i vydání na Xbox One a Series X, zatím s neoznámeným datem.

Naše recenze Microsoft Flight Simulatoru už se připravuje a na Games.cz si ji budete moct přečíst během tohoto týdne.

Nejnovější články