Remake Half-Life, Black Mesa, dostane vlastní demake
zdroj: Foto: Crowbar Collective

Remake Half-Life, Black Mesa, dostane vlastní demake

8. 7. 2022 14:50 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Jestli vás někde uvnitř trápí pocit, že se herní svět občas točí v kruzích, radši okamžitě přestaňte číst. Autorskému týmu Crowbar Collective trvalo dlouhých 15 let, než vytvořil moderní remake prvního Half-Life s názvem Black Mesa. Kromě toho, že jde o úctyhodný výkon, který si vyžádal značnou míru oddanosti, je Black Mesa také obřím úspěchem a skutečně zdařilou poklonou originálu. Některým fanouškům ale asi přijde... příliš moderní.

Proto se objevila nová iniciativa, která chce Black Mesu převést do enginu GoldSRC, tedy toho, který poháněl původní Half-Life. Ano, čtete správně, kruh se uzavírá a moderní remake zřejmě dostane demake, aby ještě více připomínal svůj předobraz.

Projekt s názvem Black Messa Classic už nějakou dobu běží. Oznámen byl údajně už před třemi lety, nyní však autoři vydali demo s ukázkou jedné z úrovní jménem We've Got Hostiles. Ukázka byla bohužel krátce poté stažena z oběhu kvůli technickým potížím, po jejich nápravě se ovšem má vrátit zpět.

Hlavním cílem autorů je dát nový vzhled Half-Life za pomoci původního enginu, přidat více realismu a zároveň prodloužit život technologie GoldSRC. Dalším důvodem, proč se do demaku pouští, je touha poskytnout zážitek z Black Mesy hráčům, kteří nemají dost silné PC na její rozběhnutí.

Zatím není jasné, jak dlouho budou práce na demaku trvat a jestli nakonec jeho autoři stráví tvorbou rovněž patnáct let. Pokud chcete projekt sledovat, můžete zamířit na jeho stránku na ModDB.

Nejnovější články