Nintendo Switch letos čeká i tenis s Mariem, plošinovka Kirby, Donkey Kong a spoustu dalších
zdroj: tisková zpráva

Nintendo Switch letos čeká i tenis s Mariem, plošinovka Kirby, Donkey Kong a spoustu dalších

12. 1. 2018 10:54 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Delší dobu spekulovaný „pořad“ Nintendo Direct dnes konečně dorazil. Je tedy kratší, než bývá zvykem, ale o to víc je plný zajímavých novinek. Až na pár výjimek (jako třeba oznámení Dark Souls Remastered) se všechny týkají konzole Switch a toho, co na ní letos vyjde.

O již zmiňované Dark Souls, která se kromě Switche podívá i na PC, PS4 a XONE, si přečtěte v samostatném článku. Rovněž o hardcore plošinovce Celeste jsme informovali již dříve. Nintendo Direct dále připomněl Switch verzi týmovky Payday 2, která je připravena na 27. února a téměř dva týdny před ní, tedy 16. února, vyjde na Switch (a snad i na ostatních platformách) plošinovka Fe s opravdu dech beroucím audiovizuálem.

Kromě těchto „sdílených“ titulů se na Switch chystá i uvedení několika již dříve vydaných Nintendo her. Mezi ty patří hudební bojovka/RPG The World Ends with You: Final Remix z Nintendo DS a Donkey Kong Country: Tropical Freeze z Wii U. V této plošinovce se ujmete role Donkey Konga, Diddy Konga, Dixie Konga, Cranky Konga a nově se k nim přidává i Funky Kong na surfařském prkně. Teď už ale na ty nové tituly.

zdroj: Archiv

Mario Tennis Aces

Po Mario Kart 8 Deluxe, Mario + Rabbids Kingdom Battle a Super Mario Odyssey se jedná o čtvrtou hru s Mariem na Switch. A jak již název napovídá, tentokrát si s instalatérem zapinkáte tenis. Na druhé straně sítě potkáte různé styly nepřátel a vůbec poprvé od dob Game Boy Advance se dočkáme i příběhové kampaně se souboji s bossy. Mario Tennis Aces vychází na jaře.

zdroj: Archiv

Kirby Star Allies

O této hře jsme sice slyšeli již loni v létě spolu s Yoshim, ale do teď jsme neznali její přesný název. Teď už ho ale známe a víme i něco málo o obsahu. Kirby na Switchy debutuje novou plošinovkou a je i o něco schopnější. Jeho schopnost malovat má vyloženě vražedné účinky a stejně jako Spider-Man umí lapat nepřátele do pavučin. Navíc nabízí kooperaci až čtyř hráčů. Kirby Star Allies vychází 16. března.

zdroj: Archiv

Hyrule Warriors: Definitive Edition

Dobře, tohle není nic nového, ale na rozdíl od pouhého portování z předchozích konzolí od Ninteda, zde došlo k sesumírování veškerého obsahu do jednoho balíčku. Kromě Zeldy a Linka na vás proto čeká všech 29 hratelných postav z obou konzolí Wii U a 3DS, všechny mapy, mise a veškerý dodatečný obsah. Hyrule Warriors: Definitive Edition, mix světa Zeldy a rubačské hratelnosti Warriors, dorazí někdy na jaře.

zdroj: Archiv

SNK Heroines: Tag Team Frenzy

Tenhle kousek vybírá jen a pouze něžné hrdinky z různých her společnosti SNK a poštvává je proti sobě v bojovce. Tag Team není v názvu náhodou. Jde totiž o onlinovku, kde proti sobě stojí dvě a dvě slečny, přičemž v jednu chvíli bojuje jen jedna z týmu a kdykoliv může použít „tag“, tedy vyměnit se s kolegyní. Hra tak logicky podporuje až čtyři hráče a vyjde v průběhu léta.

zdroj: Archiv

Mario a updaty

Poslední zpráva, která stojí za pozornost, se týká dvou dodatků pro dvě různé hry s Mariem. Mario + Rabbids Kingdom Battle se někdy na jaře dočká dalšího DLC (v rámci Season Passu nebo samostatně), které přinese novou hratelnou postavu – v duchu dnešních oznámení Donkey Konga. S ním jde ruku v ruce i nový příběh a nový svět k prozkoumání.

zdroj: Archiv

Super Mario Odyssey se na druhou stranu již v únoru dočká bezplatného DLC s názvem Luigi’s Baloon World. DLC si tedy stačí jen stáhnout a za předpokladu, že máte dohranou hlavní příběhovou kampaň, můžete se pustit do hry na schovávanou. V jednom módu během omezeného času skrýváte balón a ve druhém módu naopak balony hledáte. Ty vám schovali jiní hráči z celého světa, se kterými můžete poměřovat své dovednosti při hře na schovávanou. Tak to vypadá, že ani v roce 2018 nebude o hry na Switch nouze.

zdroj: Archiv

Nejnovější články