Moebius: Empire Rising

Moebius: Empire Rising

Články

Adventurní speciál #8: úspěch Gabriel Knight remaku rozhodne o vývoji Gabriel Knight 4

Do kickstarterovské mánie v roce 2012 naskočila i Jane Jensenová, dlouholetá scénáristka a designérka Sierry, známá především díky sérii Gabriel Knight. Za vybraných necelých 450 tisíc dolarů se pustila do vývoje dvou adventur, které dokončila v letošním roce. Obě hry jsou relativně čerstvé, Moebius vyšel v dubnu a remake Gabriel Knight: Sins of Fathers sotva před měsícem. Technologickým partnerem Jane byl v obou případech tým Phoenix Online, tvůrci kvalitní adventurní série Cognition: An Erica Reed Thriller. A právě s šéfem Phoenix Online Cesarem Bittarem jsme na konci léta během Gamescomu pořídili následující rozhovor.

Vyzkoušejte demo Moebius, bondovky od Jane Jansen

Za dva týdny zhodnotí fanoušci adventur dva roky práce Jane Jensen a vývojářů ze studia Phoenix Online. Bondovkami inspirovaná adventura Moebius vyjde už 15. dubna, hru si mohou zájemci se slevou a soundtrackem zdarma k tomu na několika obvyklých místech (Steam, GOG, GamersGate a přímo od tvůrců) předobjednat už nyní, a protože doba je nejistá, mohli byste předtím vyzkoušet hratelnou ukázku pro PC i Mac.

Nové obrázky a videa z adventury Moebius a Gabriel Knight

Očekávaná adventura od legendy žánru Jane Jensen, Moebius: Empire Rising, má konečně datum vydání a vydavatele. V roce 2012 úspěšně Kickstarterovaná adventura vyjde 15. dubna 2014 na PC a Mac pod hlavičkou Phoenix Online Studios. Jane Jensen si po Gray Matter dala menší pauzu a právě skrze Moebius se vrací ke svému žánru, který v roce 1993 obohatila o prvního Gabriel Knighta.

Nové video, obrázky a komiks z adventury Moebius od Jane Jensen

Možná úplně nechápu, proč musí být Malachi Rector původem z Afriky, ale třeba se zápletka s jeho matkou, kterou rozsápe na kousíčky lev, líbila Jane Jensen natolik, že se jí prostě nechtěla zbavit. Ať byl záměr známé scénáristky adventur jakýkoli, právě dokončovaná adventura Moebius bude stavět na jiných pilířích, než jen na původu hlavního hrdiny. Přímo před očima vám je staví nový příběhový trailer v článku.

Adventura Moebius se připomíná na novém traileru a obrázcích

Úspěšně zafinancovaná adventura Moebius: Empire Rising má už Kickstarter dávno za sebou a je v aktivním vývoji. Bohužel o ní zas tak často neslýcháme, ale teď se vývojáři ozvali a formou tiskové zprávy upozorňují na trailer a několik nových obrázků k nové hře. Obrázky vypadají líp než trailer, který sice slibuje nějaké tajemno, ale taky opravdu zastaralé animace, které v dnešní době nevypadají už ani jako retro.

Jane Jensen předvádí svou novou detektivní adventuru Moebius

Těžko říci, jak velkým lákadlem dnes ještě je jméno Jane Jensen, ale pro účely následujících řádků budu doufat, že názvy Gabriel Knight nebo naposledy Gray Matter vám pořád něco říkají. Minulý rok tahle, kdysi poměrně uznávaná designérka a scénáristka, uspěla na Kickstarteru a vybrala pro své studio Pinkerton Road peníze na nové adventurní tituly. A prvním z nich bude mysteriózní detektivka s názvem Moebius: Empire Rising, kterou vám nyní Jane Jensen a spol. představuje skrze video z alfa verze, nové obrázky a základní informace.
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
15. dubna 2014
Recenze