Meridian: New World

Meridian: New World

Články

Meridian je slibná RTS od jednoho vývojáře, který nabízí volně dostupné demo

I kdyby se Meridian: New World pyšnila „pouze“ tím, že jde o skrz naskrz klasickou realtime strategii zaměřenou na příběhovou singleplayer kampaň, stačilo bylo to vzhledem k aktuálnímu nedostatku podobných her k upoutání pozornosti řady RTS pozitivních hráčů. Když k tomu ale přihodíme, že Meridian je z velké části dílo jednoho jediného vývojáře a navíc si nyní může hru vyzkoušet každý díky volně dostupné demoverzi, bude okruh zájemců zřejmě o fous širší. Alespoň v to doufám, protože dojmy z dema jsou povzbudivé.

Real-time strategie Meridian: New World míří na Steam

Steam Early Access do svých řad přivítá další nadějný projekt, real-time sci-fi strategii Meridian: New World. Jak jsme psali loni v létě, hra se vehementně snaží tvářit jako tituly ze zlatého věku RTS žánru z konce 90. let, především pak jako vyleštěný původní StarCraft. Osahat si hru na vlastní myš bude možné už od 4. dubna.

Meridian: New World chce být real-time strategií starého střihu

Projekty osamocených křižáků, kteří si po večerech vytváření áčkově vypadající tituly, utěšeně přibývají. Po nedávném StarDrive se nyní vyloupla i RTS Meridian: New World. Je za ní odpovědné studio Elder Games, které se skládá z jediného trvalého člena - Eda Tarsolyho. Meridian však aktuálně získal vydavatele z Headup Games a zdá se, že Tarsolyho lopota nebude marná. Titul připomíná StarCraft, včetně přítomné "minihry" postavené na tlachání s posádkou svého hvězdoletu, což nemusí být vůbec ke škodě.
Hodnocení
GAMES.cz
3/10
Datum recenze:
20. listopadu 2014
Recenze