Life is Feudal: MMO
Věková dostupnost

Life is Feudal: MMO

Články

Life is Feudal: MMO vstane z mrtvých

Středověk neskončil, středověk trvá!

Příhody z Life is Feudal: MMO aneb proč se těším na New World

Hlad po pořádném velkém západním MMORPG je v komunitě online pozitivních hráčů obrovský. Není se čemu divit, World of Warcraft se pomalu mění v herního kmeta a od vydání posledních prominentních západních kousků, tedy Guild Wars 2 a The Elder Scrolls Online, nás také dělí již osm, respektive šest let. Navíc se ve všech případech jedná o archetypální onlinovky, tradiční záležitosti s dungeony a raidy, jejichž hratelnost krystalizuje v klasické trojici tank – heal – damage. A stejně jako jakýkoliv jiný, i tenhle mustr se po určité době unaví.

Life is Feudal: MMO - dojmy z hraní early accessu

Existují koncepty a herní nápady, u nichž si člověk jen posteskne a ztratí se v představách, jak moc osvěžující by bylo, kdyby se takový titul vážně podařilo vytvořit. Ale kdokoliv s trochou zkušeností s online hrami a zejména morálkou komunity v neregulovaných světech se při takovém snění usmívá jen napůl. Uvědomuje si, že strefit mechaniky do černého, vybalancovat realističnost s hratelností a ještě nějakým způsobem navést lidi, aby se chovali, jak mají, je úkol vpravdě herkulovské náročnosti.

Vybíráme z předběžného přístupu – bitvy čínských armád, konkurent Stardew Valley a příběh autisty

Uplynulé dva týdny byly z pohledu early accessu opravdu přecpané až k prasknutí. Pěti hrám jsme věnovali zvláštní péči v našich běžných novinkách. Sem patří retro střílečka Dusk (Steam), středověký survival Life is Feudal MMO (Steam), roztomilý openworld My Time At Portia (Steam), akční RTS Forged Battalion (Steam) a tropický battle royale SOS (Steam). Těm nedělá ostudu ani následující pětice, z nichž hned dvě hry vás nestojí ani korunu.

Life is Feudal: MMO má před sebou minimálně rok v Early Accessu na Steamu

Život ve středověku nebylo žádné peříčko. Hlad, nemoci, banditi, šlechta... skoro netušíte, odkud přijde nějaká ta (morová) rána. Dnes už si můžeme naštěstí na tyto časy jen hrát - aktuálně ve středověké survival onlinovce Life is Feudal: MMO. Ta se konečně dostala do předběžného přístupu na Steamu, kde je k dispozici všem odvážlivcům ve třech různých startovních balíčcích.

Startuje čtvrtá uzavřená beta hardcore středověkého survivalu Life is Feudal: MMO

Pokud vás zajímá, jak těžký dokázal být život ve středověku a žádná z dosavadních her vám na toto téma neposkytla uspokojivou odpověď, pak je možná čas pustit se do opravdu masivní onlinovky Life is Feudal: MMO. Již čtvrtá uzavřená beta startuje právě dnes a poběží jako obvykle dva týdny.