Vybíráme z předběžného přístupu – bitvy čínských armád, konkurent Stardew Valley a příběh autisty
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – bitvy čínských armád, konkurent Stardew Valley a příběh autisty

27. 1. 2018 17:06 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Uplynulé dva týdny byly z pohledu early accessu opravdu přecpané až k prasknutí. Pěti hrám jsme věnovali zvláštní péči v našich běžných novinkách. Sem patří retro střílečka Dusk (Steam), středověký survival Life is Feudal MMO (Steam), roztomilý openworld My Time At Portia (Steam), akční RTS Forged Battalion (Steam) a tropický battle royale SOS (Steam). Těm nedělá ostudu ani následující pětice, z nichž hned dvě hry vás nestojí ani korunu.

Staxel

Co by se stalo, kdyby se svět Minecraftu spojil se světem Stardew Valley? Vznikla by hra jménem Staxel. Napohled jakoby z oka vypadla první jmenované, po které nepřebírá jen grafický styl (i když mnohem detailnější), ale i možnost upravit si svět na míru díky voxelovým kostkám. Od Stardew Valley si pak Staxel bere vše ostatní. Dědíte farmu v malé vesničce, pěstujete plodiny, chováte dobytek, rybaříte, chytáte brouky, zapojujete se do komunity, hledáte sběratelské předměty, vyděláváte na lepší semínka… A na rozdíl od Stardew Valley se zde počítá s multiplayerem už od začátku.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Do pozdních měsíců 2018.
Bude se cena zvyšovat?
Ne.

Vyvíjí: Plukit | Vydává: Humble Bundle | Cena: 19,99€ | Steam

Tiger Knight

Tiger Knight vás vezme do temného období 200 let před Kristem. Chopíte se (momentálně) jedné z armád tří čínských království Wej, Šu a Wu, se kterou se rozeběhnete proti nepříteli v roli generála. V módu velení je vám svěřen pobočník a až 40 vojáků, přičemž na jedné mapě se takto střetne až 14 hráčů. V módu duelu se ukáží vaše bojové schopnosti v souboji generálů 16 proti 16. Poslední mód epické války spojí hráče a postaví proti nepřátelům z války tří království. Tvůrci kladou důraz na historickou přesnost tisícovky zbraní a brnění, zatímco v budoucím plánu jsou Římané a další ikonické armády. Hra je free-to-play, tak proč ji nezkusit.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 6 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Ne.

Vyvíjí a vydává: NetDragon Websoft Inc. | Cena: F2P | Steam

Transports

A další „duchovní nástupce“ slavného titulu Transport Tycoon. Tentokrát však v docela minimalistickém stylu. Transports už svou jednoduchou lowpoly grafikou napovídá, že vás nečeká žádné hluboké strategizování. Přesto dostanete do ruky všechny základní procesy, jako je výstavba silnic, produkčních továren a dopravy mezi nimi. Můžete využít autobusy, vlaky, kamiony, letadla, lodě, vrtulníky, tramvaje, vzducholodě a maglevy. Vašimi soupeři na obřích generovaných mapách bude až dvacítka AI.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 6–12 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Možná, po vydání.

Vyvíjí a vydává: Jens P. Behrens | Cena: 17,99€ | Steam

Rogue Empire: Dungeon Crawler RPG

Vysvětlovat, co je tato hra zač, je vzhledem k jejímu názvu docela zbytečné. Dungeon crawler? Sedí, procházíte procedurálně generovaným podzemím, kde si to tahově rozdáváte s monstry. RPG? Taky sedí, jelikož máte na výběr ze sedmi ras a čtyř povolání, vylepšujete si postavu pomocí karet a nacházíte nové vybavení. Rogue naznačuje přítomnost roguelike prvku a Empire je zase odkaz na příběhové pozlátko. Víc asi není co dodat.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 2–4 měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, průběžně.

Vyvíjí a vydává: Portal Entertainment | Cena: 8,99€ | Steam

An Aspie Life

Když nejprve mrknete na cenu této hry, asi se zarazíte. An Aspie Life je a bude zdarma. Není free-to-play se skrytými mikrotransakcemi. Prostě zdarma. Zobrazuje totiž palčivé téma, které se přímo týká sedmnáctiletého autora. Ten totiž trpí Aspergerovým syndromem, jistou verzí autismu. A své problémy chce sdělit světu interaktivně. An Aspie Life je adventura, jejíž hlavní protagonista-autista se náhle vydává do cizího světa mimo zdi. Nerozumí řeči těla ostatních, nechápe jejich sarkasmus, neví, jak spontánně reagovat na nenadálé situace. Je mu nepříjemný hluk a mnoho lidí na jednom místě. Nevíte, jaké to je, když musíte najednou utéct do ticha svého pokoje a uklidnit se videohrou? Zkuste si to, vůbec nic vám nebrání.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Do konce prvního kvartálu 2018.
Bude se cena zvyšovat?
Ne

Vyvíjí: Bradley Hennesey, Joe Watson | Vydává: EnderLost Studios | Cena: Zdarma | Steam

Nejnovější články