Forged Battalion

Forged Battalion

Články

Čtenářský GamesPlay - hrajeme realtime strategii Forged Battalion

Team 17 má jako vydavatel velice pestré portfolio a kupodivu do něj patří i Forged Battalion. Realtime strategie, která vyšla teprve před dvěma týdny. Hra se snaží zaujmout především modifikováním všeho možného, od jednotek, přes základnu, až po super zbraně.

Vybíráme z předběžného přístupu – bitvy čínských armád, konkurent Stardew Valley a příběh autisty

Uplynulé dva týdny byly z pohledu early accessu opravdu přecpané až k prasknutí. Pěti hrám jsme věnovali zvláštní péči v našich běžných novinkách. Sem patří retro střílečka Dusk (Steam), středověký survival Life is Feudal MMO (Steam), roztomilý openworld My Time At Portia (Steam), akční RTS Forged Battalion (Steam) a tropický battle royale SOS (Steam). Těm nedělá ostudu ani následující pětice, z nichž hned dvě hry vás nestojí ani korunu.

Dorazila strategie Forged Battalion, jste v ní zároveň generálem i konstruktérem jednotek

Loni představená zajímavá realtime strategie Forged Battalion umožňující ladit vzhled i funkce jednotek právě vyšla. Zatím sice jen v rozpracované verzi v programu předběžného přístupu na Steamu, ale zahrát si už můžete kus kampaně a několik map v módu Skirmish.

Realtime strategie Forged Battalion nabídne možnost konfigurovat vlastní jednotky

Studio Petroglyph má tak velké zkušenosti s realtimovými strategiemi, že se jich prostě nehodlá vzdát. Před dvěma lety vydali Grey Goo, ještě předtím se jeho členové podíleli na sérii Command & Conquer. Z logiky věci je i jejich další projekt RTS, ale tentokrát s méně používaným mechanismem konfigurace vlastních vozidel. Early access Forged Battalion je naplánovaný na polovinu ledna a uvádí ho především trailer.

Tvůrci Grey Goo představují další RTS Forged Battalion, která vám dovolí upravit si jednotky na míru

Studio Petroglyph stojí hned za několika povedenými realtimovými strategiemi, mezi které můžu s klidným srdcem zařadit Grey Goo, sérii 8-Bit nebo třeba Star Wars: Empire at War. Navíc se jedná o veterány z Westwood Studios, kterým vděčíme především za výbornou sérii Command & Conquer. Mít obavy z jejich nového počinu Forged Battalion tak asi není na místě.