Fear Effect Sedna

Fear Effect Sedna

Články

Jízdní řád na další týden - český Chuchel i japonské FF

A je to tady, týden, kdy možná nebudete vědět co hrát dřív. Jeden velký a skvělý titul vychází na PC, další menší, ale půvabný a z českých luhů a hájů už je také za humny a kdyby vám to nestačilo, můžete se pustit do kolektivního pobíjení stoupenců Chaosu. Na hry, které v tomto týdnu vychází se podívejte ve videu, které jako vždy sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.

Akční adventura Fear Effect Sedna se vydá do Grónska už za měsíc

Před časem jsme vás informovali o dvou hrách, které kutí francouzské studio Sushee Games. Jednou z nich je remake stařičké hororové adventury Fear Effect, a druhou její pokračování Fear Effect Sedna. O remaku toho zatím stále moc nevíme, ale Sedna je za dveřmi, a tak vyplouvají na povrch nové informace – příběhová zápletka i datum vydání.

Fear Effect remake s podtitulem Reinvented doprovodí plnohodnotné pokračování Sedna

Akční hororová adventura Fear Effect letos oslavila 17 narozeniny. Exkluzivita pro první PlayStation si na začátku nového tisíciletí našla řadu fanoušků díky neotřelé hratelnosti, kde se mísily akční přestřelky se statickou kamerou známou spíše z point-and-click adventur. Jedinečnosti napomáhala i ojedinělá animovaná grafika a děsivý příběh. O návratu Fear Effect v podobě izometrické akce s podtitulem Sedna psal Adam již loni a nedávno došlo k odhalení remaku prvního dílu. Obě hry pak vyjdou v příštím roce.

PlayStation série Fear Effect se pokouší o návrat jako taktická akce pro PC

Poslední díl akční adventury Fear Effect s podtitulem Retro Helix vyšel v roce 2001, a pokud se podaří právě probíhající kampaň na Kickstarteru, vyjde nástupce s názvem Fear Effect Sedna. Nemá jít o přímé pokračování dvojky nebo jedničky (Retro Helix byl totiž prequel) - odehrávat se bude až čtyři roky po událostech jedničky. Tedy za předpokladu, že se tvůrcům podaří vybrat alespoň 100 000 eur. Za projektem stojí tým Sushee Games, který se pokusí oslovit staré fanoušky a pamětníky, ale zároveň přesvědčit i hráče, kteří s původní hrou nemají zkušenost. 

Bleskovky

  • 9. 10. 2017 - Fear Effect Sedna vyjde začátkem příštího roku na PC, PS4, Xbox One a nově také na Nintendo Switch.

  • 22. 8. 2017 - Ve vývoji je remake 17 let staré akční hry Fear Effect, který vyjde v průběhu příštího roku na PC, Xbox One, PS4 a Switch. (+ video)

  • 18. 5. 2017 - V brzké době vyjde na STEAMu demoverze hry Fear Effect Sedna.