Akční adventura Fear Effect Sedna se vydá do Grónska už za měsíc
zdroj: tisková zpráva

Akční adventura Fear Effect Sedna se vydá do Grónska už za měsíc

13. 2. 2018 9:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před časem jsme vás informovali o dvou hrách, které kutí francouzské studio Sushee Games. Jednou z nich je remake stařičké hororové adventury Fear Effect, a druhou její pokračování Fear Effect Sedna. O remaku toho zatím stále moc nevíme, ale Sedna je za dveřmi, a tak vyplouvají na povrch nové informace – příběhová zápletka i datum vydání.

Nebudu vás až do konce článku napínat. Pokud vás zajímá jen a pouze den, kdy se po 18 letech vrátíte do univerza Fear Effect v pokračování Sedna, pak si v kalendáři vytvořte odpovídající událost na 6. března. Tou dobou vám postačí disponovat počítačem, PlayStationem 4, Xboxem One nebo Switchem, a samozřejmě ještě kopií hry.

Pokud chcete vědět, o čem vlastně pokračování bude, pak čtěte směle dál. Už z předchozího článku můžete vědět, že se Sedna odehrává teoreticky pouhé čtyři roky po původní hře z prvního PlayStationu. Co se ale dozvídáme až teď je skutečnost, že se původní parta jaksi rozpadla.

zdroj: Archiv

Z původní čtyřky zůstala jedna dvojice a dvě jedničky. Poté, co se Hana osvobodila od Triády, zůstala nablízku Raině v Hong Kongu, kde se živí jako příležitostná žoldačka. Jacob „Deke“ Decourt se od zbytku party odtrhl poté, co se Glas vrátil do Ameriky. Takový je stav na začátku hry.

Hana záhy přijímá prácičku, která ji zavede zpět do její domoviny – Francie. Zde má pro jednu pochybnou organizaci ukrást tajemnou, prastarou sošku ze spárů čínského ambasadora. Nevinná mise poskytující obživu jako každá jiná se samozřejmě zvrtne v něco mnohem složitějšího.

Glas je v té době překvapen jistým klientem, který natolik upoutá jeho pozornost, že se rozhodne vypravit do Grónska. No, a tím informace o příběhu končí. Jednotlivé události by ve výsledku měly svést partu zase dohromady. Její členové budou společně čelit dospělému příběhu v novém prostředí (hluboké jeskyně, opuštěné vědecké komplexy, podvodní stanice a oblasti s inuitskou mytologií).

Pokud o Fear Effect Sedna slyšíte úplně poprvé, pak vězte, že jde o izometrickou akční střílečku, ve které máte čas na rozmyšlenou díky pauzování času a nejste ochuzeni ani o cutscény. To, že je hra animovaná, už je vám asi jasné. Je trochu zvláštní, že pokračování původní hry vyjde dříve než její remake, pokud nás tedy tvůrci nehodlají překvapit dalším oznámením a brzkým vydáním Fear Effect Reinvented.

Nejnovější články