Fear Effect remake s podtitulem Reinvented doprovodí plnohodnotné pokračování Sedna
zdroj: Square Enix

Fear Effect remake s podtitulem Reinvented doprovodí plnohodnotné pokračování Sedna

9. 10. 2017 15:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Akční hororová adventura Fear Effect letos oslavila 17 narozeniny. Exkluzivita pro první PlayStation si na začátku nového tisíciletí našla řadu fanoušků díky neotřelé hratelnosti, kde se mísily akční přestřelky se statickou kamerou známou spíše z point-and-click adventur. Jedinečnosti napomáhala i ojedinělá animovaná grafika a děsivý příběh. O návratu Fear Effect v podobě izometrické akce s podtitulem Sedna psal Adam již loni a nedávno došlo k odhalení remaku prvního dílu. Obě hry pak vyjdou v příštím roce.

Oba dva tituly kutí francouzské studio Sushee Games doprovázené iniciativou Square Enix Collective. Rozum velí: „Dělejte v jednu chvíli jen na jedné hře, ať výsledek stojí za to!“, ale z marketingového hlediska se jedná o zcela logický krok. Jen se zeptejte dnešních mladých, kolik z nich mělo první PlayStation nebo kdo z nich na něm alespoň něco hrál a pak se zeptejte, zda to něco byl Driver nebo Fear Effect…

Protože vrátit se dnes k původní hře jde poměrně těžko, Fear Effect Reinvented poslouží jako snadná vstupní brána pro nové hráče a zároveň svěží připomenutí pro nostalgiky. A jelikož se připravovaná Fear Effect Sedna odehrává čtyři roky po událostech původní hry, je v zájmu nových hráčů nejprve odhalit taje remaku. Bohužel o něm nevíme víc, než příslib mnohem lepší grafiky a vylepšeného ovládání. Fixní kamera však zůstane zachována, stejně tak napětí.

zdroj: Archiv

„Od chvíle, kdy jsme v dubnu loňského roku oznámili oživení značky pokračováním Sedna, jsme zavaleni hromadou emailů, tweetů a facebookových zpráv, ve kterých se nejčastěji opakují žádosti o remake původních dvou dílů a překvapivě i touha po vydání třetího dílu Fear Effect Inferno (zrušený projekt pro PS2, pozn. red.),“ informuje CEO společnosti Benjamin Anseaume web Gamesindustry.biz.

Jakmile si v příštím roce projdete původní příběh, rovnou budete moci naskočit do nového pokračování Fear Effect Sedna. To si zachovává hororový nádech původní série, ale z hlediska hratelnosti se docela odklání díky izometrickému pohledu.

V něm budete ovládat skupinku starých známých (Hana, Rain, Deke, Glas). Čeká vás temný příběh vyprávěný dabovanými cutscénami, boj s nepřáteli v reálném čase se zpomalovačkami a řešení smrtících hádanek, což dokazují přiložené záběry ze hry. O brutálních, nečekaných úmrtích svědčí i druhé kratičké video s depresivním názvem „Chudák Hana...“.

Fear Effect Sedna si loni prošla úspěšnou kickstarterovou kampaní, bez které by dost možná nevznikla ani jedna z her. Zajímavé je, že se tvůrci nerozhodli podobně zafinancovat i remake, ale Anseaumeho odůvodnění mluví za vše: „Co se Fear Effect Reinvented týče, jsme přesvědčeni, že o ni bude zájem – obzvlášť díky vydání pokračování Sedna. Nepřijde nám proto správné jít na Kickstarter.“

zdroj: Archiv

Zatímco pokračování by mělo vyjít „brzy“ v roce 2018, u remaku si musíte vystačit s „někdy“ v příštím roce. A zatímco pokračování vyjde na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One, remake myslí i na Switch. Tenhle nedostatek vyvažuje pokračování hratelným demem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články