Ve sci-fi RPG Elex můžete být válečník s mečem i technomág
zdroj: tisková zpráva

Ve sci-fi RPG Elex můžete být válečník s mečem i technomág

7. 6. 2017 13:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

RPG Elex od tvůrců sérií Gothic a Risen do klasického fantasy vzoru od Piranha Bytes přimíchává spoustu prvků z budoucnosti. Ve výsledku to má znamenat široké možnosti v profilování vlastní postavy i herního stylu. Byť to na papíře může znít velice dobře, v běhu tomu prostě stále chybí šmrc, který by z béčkového vzezření udělal to áčkové. Na druhou stranu, míra svobody se hře na základě tohoto traileru opravdu upřít nedá.

Jak můžete vidět v přiloženém videu, je čistě na vás, které módní období přijmete za své. Chcete vypadat jako Viking v kožené zbroji s rohatou helmou, podomácku stlučeným štítem a normálním ocelovým mečem u pasu? Není problém. Nebo naopak holdujete plnému pancíři po celém těle? Jak je libo. Dáváte-li zase přednost vytříbenému stylu, takový klobouk s kabátem by měl udělat své. A pod kabátem nemusíte nutně schovávat obyčejný revolver, ale třeba rotační plamenomet.

zdroj: Archiv

I ve zbraních se vývojáři pěkně vyřádili. Kromě klasických sečných a bodných zbraní ze středověku (které mohou, pravda, hořet či mrazit) se můžete vybavit palnými zbraněmi ze současnosti i budoucnosti, magii zde střídají různé sci-fi vynálezy střílející ohnivé koule, blesky a podobně. Nezapomnělo se samozřejmě ani na zdejší faunu, která zahrne dinosaury, obry, přerostlé hmyzáky, vředovité stvůry, ale i kovové stroje.

Elex vychází letos 17. října na Steamu, Xbox One a PlayStation 4.

Nejnovější články