Crusader Kings II: Charlemagne
Věková dostupnost

Crusader Kings II: Charlemagne

Články

Nový Humble Bundle nabízí levně všechny datadisky ke Crusader Kings II

Velkolepé strategie od studia Paradox bývají vynikající, ale také velice drahé, pokud si je tedy chcete užít v kompletní podobě a postupně k nim dokupovat neustále vycházející DLC. Třeba v případě skvělého středověkého panovnického simulátoru Crusader Kings II byste se takhle snadno dostali přes 200 dolarů. Teď se vám ale nabízí unikátní šance doplnit resty, protože se objevil opravdu speciální Humble Bundle.

LongPlay – Crusader Kings II #10: Konec první řady

Všechno dobré jednou končí. Nebo si alespoň bere pauzu. Popravdě řečeno jsme nepočítali s tím, že LongPlay Crusader Kings II protáhneme na deset dvouhodinových videí (a kdyby nám to někdo řekl, vysmáli bychom se mu). Jenže nás to bavilo, a hlavně vás bavilo sledovat naše přešlapy, a tak je tu dnes desátá epizoda a s ní i konec první série ságy rodu Hrabišiců.

LongPlay – Crusader Kings II #9: "Ostatně soudím, že Slezsko musí být podrobeno"

Je tu devátý díl našeho LongPlaye Crusader Kings II, v němž se věnujeme rodu Hrabišiců. Po hektickém sedmém dílu, kdy nejprve Hrabiš skončil v železech, nahradil jej Ota, ten dostal šípem do hlavy, na trůn se vrátil Hrabiš a ten musel okamžitě řešit mocného Bořijova, jednoho z největších vojevůdců Evropy a poddaného, který se rozhodl vytvořit si vlastní království a nechat Hrabišovi zbytky.

LongPlay – Crusader Kings II #5: Čeněk Bulharobijec

Zatímco uctívači Ukřižovaného se chystají na nějaké svoje svátky, my se spolu s Čeňkem chystáme na válku. Minule totiž nabral náš LongPlay dost turbulentní vývoj. Zatímco si naše kmenové hordy podrobily válkou notně ožvýkaný Norimberk, z drobné spojenecké výpravy na podporu Panonie se vyklubala masivní válka, ve které klíčovou roli hrály české voje. A bohužel, v čele jednoho z nich padl náš druhorozený syn, brilantní stratég a zjevně i brilantní magnet na šípy.

LongPlay – Crusader Kings II #4: čas dobýt Moravu

Počtvrté usedneme v našem LongPlayi ke Crusader Kings II: Charlemagne a budeme pokračovat v příběhu dynastie Hrabišiců, kterou stále, trochu překvapivě, vede Čeněk. Ten si v minulém díle splnil svůj dětský sen a stal se králem českým. Tedy, do kontroly celého de iure území Království českého mu ještě pár panství chybí, a to znamená jediné – válku s Moravou!

LongPlay – Crusader Kings II #3: Čeněk chce být králem!

Po týdenním výpadku se vracíme s příběhy českého a stále ještě ne pokřtěného Čeňka Hrabišice v Crusader Kings II. Ten minule sice pokořil Kyjev, ale vzápětí se rozhodl, že není nic, co by český velmož nezvládl a pustil se kvůli Lužicku do křížku s Chazarským chanátem. Ač se to nezdálo být pravděpodobné, po půlroce do Lužicka dokodrcalo pár tisíc naštvaných jezdců a Čeňkovi nakopala… pěchotu. Co hůř, zdánlivě slabí Bavoři se zmátořili a čím dál častěji chodí s nabídkou „nechcete si popovídat o naše pánu Ježiši Kristu, vy smradlaví pohani?“