Rocket League bude brzy značkou Epicu
zdroj: tisková zpráva

Rocket League bude brzy značkou Epicu

2. 5. 2019 12:50 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Společnost Epic Games nemá zájem pouze o roční prodejní exkluzivitu mnoha očekávaných her ve svém vlastním digitálním obchodu. Hodlá totiž dál rozšiřovat portfolio her, které jí vyloženě patří. Novou „obětí“ se stala firma Psyonix stojící za velmi úspěšnou esportovou hrou Rocket League.

Obchod sice ještě nebyl uzavřen, ale už jde prý pouze o formality, jejichž dokončení je naplánované na přelom května a června. Tehdy se Rocket League octne pod křídly mocného giganta Epic Games. Tato zpráva logicky vzbudila obrovské obavy, neboť jejím domovem je konkurenční Steam.

Podle slov tvůrců hry i samotného Epicu zatím není důvod k panice. „Budeme nadále prodávat Rocket League na Steamu. Neoznámili jsme, že bychom měli plány zastavit tamější prodeje. Rocket League bude dostupná novým zákazníkům na Steamu a dlouhodobější plány oznámíme v budoucnu,“ řekl zastupitel Epicu webu US Gamer.

zdroj: Archiv

Rovněž platí, že stávající majitelé hry se na Steamu i nadále dočkají podpory, na kterou jsou zvyklí. Ale nic Epicu nebrání v pozdějším oznámení ukončení prodejů, ačkoliv dlouhodobá podpora hry pro stávající majitele by i v takovém případě měla být samozřejmostí (funguje to u ostatních podobných případů).

Rocket League každopádně ještě letos vyjde v Epic Games Storu a bylo by od Epicu logické, kdyby použil své nástroje pro crossplatformní hraní a spojil tak všechny hráče. Akvizice nemá nijak ovlivnit hru jako takovou, ale tvůrci si od ní slibují zlepšení kompetitivní scény díky novým finančním prostředkům za zády.

Odkoupení není až tak překvapivé vzhledem k tomu, že studio Psyonix s Epicem dříve spolupracovalo na sériích Gears of War a Unreal Tournament. Hráče Rocket League tedy v nejbližší době nečekají žádné viditelné změny, ale těžko říct, jaké plány se v tuto chvíli připravují v kancelářích Epicu. O těch opravdu zásadních určitě ještě uslyšíme.

Nejnovější články