Nejprodávanější sérií Ubisoftu je Assassin's Creed
zdroj: tisková zpráva

Nejprodávanější sérií Ubisoftu je Assassin's Creed

22. 4. 2014 13:22 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Společně s aktualizací firemní stránky se Ubisoft pochlubil s prodejními čísly svých herních sérií. Nepřekvapí, že se na první místo za sedm let existence probojoval Assassin's Creed. Možná ale překvapí další pozice, které obsadily často opomíjené série.

Assassin's Creed žebříček vede se 73 miliony prodaných kusů. Solidní výsledek, vzhledem k tomu, že první Assassin's Creed vyšel v roce 2007. Na druhou stranu, Ubisoft stihl od té doby vydat sedm her na PC a konzole, čtyři hry na handheldy a nějaké dodatečné kousky na mobily. Jasně se ale ukazuje, co je momentální jednička pro Ubisoft.

Jen letos jsou v přípravě dvě hry Assassin's Creed - Assassin's Creed UnityAssassin's Creed Comet. Objevily se také spekulace, že v Unity bude k dispozici kromě tradiční kampaně pro jednoho i kooperace pro čtyři hráče. Zprávy to jsou samozřejmě nepotvrzené.

Druhá v žebříčku je, pro někoho možná překvapivě, Just Dance série se 48 miliony prodaných kusů. První Just Dance vyšla v roce 2009, ale jedenáct her ukázalo, že síla hudebního lákadla je velká. Kdyby se počítaly vedlejší tituly Experience, přidalo by to na konto Just Dance dalších 9 milionů prodaných kusů.

Následují tři série se jménem Toma Clancyho v názvu. Tom Clancy's Splinter Cell prodal 30 milionů kusů, Tom Clancy's Rainbow Six 26 milionů a Tom Clancy's Ghost Recon 25 milionů. Je jasné, že ani jedna z nich dnes není takovým držákem jako asasínská sága, ale potenciál tu zjevně je. Ze známějších značek potěší Rayman s 25 miliony, Prince of Persia s 20 miliony a Far Cry s 18 miliony.

Ostatně, podívejte se na celý žebříček, najdete v něm několik tradičních titulů, i pár překvapivých. Dobře se ale ukazuje, že Ubisoft má širokou základnu jednotlivých žánrů a má z čeho vybírat, když chce oslovit širokou hráčskou veřejnost, která už dávno nemá stejný vkus.

Stejně tak je ale zajímavé, že ne všechny značky v žebříčku hodlá Ubisoft momentálně rozšiřovat skrz nové hry. Třeba nový Prince of Persia by se neztratil. Nebo se vrátí ke kořenům, jak psal v pátek Adam?

Nejnovější články