Bombshell

Bombshell

Články

Izometrická řežba Bombshell rozpoutá peklo už v lednu

Zachraňovat svět je denním chléb každého dobrodruha, zachraňovat prezidenta Spojených států je však poněkud specifičtější zábava a brzy si to vyzkoušíte na vlastní kůži. 3D Realms totiž oznámili, že jejich stylem osmdesátková izometrická akce Bombshell vyjde už v lednu, což podtrhli příběhovým trailerem. 

Drsňačka Shelly z Bombshell se předvádí na novém, akčním videu

Začínám do Bombshell vkládat naděje. Původně kombinace punkerky s robotickou rukou a 3D Realms (byť se na hře podílí i Interceptor, tvůrci remaku Rise of the Triad) zněla spíše jako recept na další retro pohromu. Podle prvních záběrů ze samotného hraní se ovšem možná z Bombshell vyklube solidní sci-fi řežba s pěknou grafikou a snad i dobrými designovými nápady. O tom, že mé naděje snad nejsou plané vás možná přesvědčí i nové video, které se zaměřuje na záběry ze hry.

3D Realms ukazují první záběry z akčního RPG Bombshell

Po drobných šarvátkách s právy na značku a jméno Duke Nukem se situace uklidnila a 3D Realms před necelým rokem představili titul Bombshell se sličnou (a nebo alespoň drsnou) akční hrdinkou v hlavní roli. Bombshell představuje odklon od tradičního FPS žánru a přechází do žánru izometrického akční RPG. Nějakou dobu po oznámení se titul představuje na prvních záběrech ze samotné hry.

Akční RPG Bombshell má za hrdinku punkerku s robotickou rukou

Nakonec asi Duke Nukem nezískají, protože soudní pře se táhne, ale to neznamená, že si nemohou udělat jeho ženskou verzi. Interceptor (Rise of the Triad) a 3D Realms oznámili nové akční RPG Bombshell, jehož hrdinkou je svérázná Shelly Harrison - bývalá vojanda, pyrotechnička a nyní drsňačka s robotickou rukou a zálibou v motorkách i násilí. Prostě normální ženská odvedle...

Bleskovky

  • 23. 11. 2015 - PC verze akčního RPG Bombshell vyjde 29. ledna, konzolová v průběhu příštího roku.

  • 18. 5. 2015 - Obrazem: Podívejte se, jak vypadal Duke Nukem: Mass Destruction, než se musel přetransformovat do Bombshell.