Ve studiu, které stojí za Elite: Dangerous, se bude propouštět
zdroj: tisková zpráva

Ve studiu, které stojí za Elite: Dangerous, se bude propouštět

18. 10. 2023 16:15 | Bleskovky | autor: Jakub Malchárek |

Rok vyhazovů a propouštění. I tak by se dal nazvat letošek, ve kterém celá řada technologických firem dala vale svým zaměstnancům. Seznam studií teď rozšiřují britští Frontier Developments, kteří stojí za vesmírným simulátorem Elite: Dangerous. Vyplývá to z kvartálního hodnocení.

„Firma potřebuje dosáhnout snížení nákladů o 20 %. Toho docílíme zastavením náboru, omezením výdajů a bohužel i propouštěním. Očekáváme, že veškeré aktivity spojené s šetřením dokončíme na začátku roku 2024,“ uvádí Frontier Developments ve zprávě. Nevíme tedy, kolik lidí v britském studiu přijde o práci. Ve firmě momentálně pracuje necelých 800 lidí.

Autoři oblíbeného vesmírného simulátoru se tak řadí po bok dalších firem, které masivně propouštěly. Jmenovitě mezi Naughty DogTeam17EpicBeamdogCrystal DynamicsAscendantBlackbird InteractiveStriking DistanceCD ProjektMicrosoftMetuUnityBrace Yourself GamesRelic EntertainmentFiraxisEmbracer Group a Niantic. Nyní do seznamu přibylo i studio Telltale, autoři známých adventur, kteří se nedávno vrátili na scénu s The Expanse.

Nejnovější články