Orcs Must Die!
Věková dostupnost

Orcs Must Die!

Články

Indie hry za rok 2011, které nesmíte minout

Kdo v minulém roce sledoval nezávislou herní tvorbu, tomu musela nezávislá pětice v Best of 2011: Nejlepší indie (nezávislá) hra připadat jako pokus o vtip. Pochopitelně, že jsme vybírali z toho nejlepšího – zavděčit se tím všem je však nemožné. A tak jsem si řekl: „Zkusme to… zkusme se zavděčit všem, ať už jsou to nadšenci do nezávislých her nebo jen náhodní kolemjdoucí. Zrekapitulujme si celý rok 2011 a v článku vypíchněme všechny důležité indie tituly, které by naši čtenáři buď už měli znát, nebo by si je měli nově zahrát!" „Skvělej nápad, Marku,“ povídá Petr, „napíšeš to?“

Microsoft straší Kinectem a uklidňuje s Gears of War 3

K čemu jsou potřeba tiskové konference? Těm, co sedí v sále, rozhodně k ničemu, když si zrovna nepotřebují odpočinout. O nic lepší ovšem nejsou novinářské akce, kde člověk nejdříve půl hodiny mokne před vchodem, aby pak dalších několik hodin prostál čekáním na to, než na něj dojde řada a mohl si zahrát některou z připravovaných her. Přesně takový charakter měla Gamescom prezentace Microsoftu, potažmo her, které tato firma plánuje vydat tento podzim.

„Orci musí zemřít!“, praví název čerstvě oznámené strategie

Robot Entertainment, studio, které pracuje na Age of Empires Online, právě představilo novou hru. Uvrhne vás do kůže pána a jediného obránce pevnosti, která je pod útokem tisíců a tisíců orků. Zlých, zelených orků. Neměl by někdo z Práv pro rovnoprávnost tvarově odlišných ras zasáhnout? Diskriminace orků je zde už dost a nebýt her ze světa WarCraftu, měli bychom ze zelenáčů jen pochodující XP. Každopádně samotná hra, která se výstižně jmenuje Orcs Must Die! by měla být mixem akce a strategie, z níž by si měla vzít pravděpodobně systém tower defense. Jak vidíte z obrázků i traileru (po rozkliku článku), veškeré zabíjení obstaráváte vy, z pohledu třetí osoby a když kolem sebe nemlátíte mečem či nestřílíte kuší, stavíte po pevnosti různé pasti, které kupujete za „zabité orky“. Rozhodně v tomto vede lustr, který můžete sestřelit. Jak potupná smrt.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
20. října 2011
Recenze