Maia

Maia

Články

Budovatelské sci-fi Maia slaví v rámci Early Access velký úspěch

Early Access je oblíbený i nenáviděný - můžeme si díky němu zahrát hry dříve, ale zase můžeme čekat měsíce či roky, než se projekt dokončí a vyjde v takové podobě, jakou nám tvůrci slibovali. Jenže pro samotné vývojáře může být Early Access finanční spása. Už několik z nich si příjmy z předběžného přístupu pochvalovalo a tím nejnovějším je Simon Roth, který stojí za budovatelskou strategií Maia. Ta uspěla na Kickstateru, kde vybrala cca 236 tisíc dolarů, ale díky Early Accessu mají už tvůrci na kontě přes milion dolarů.

Simulátor vesmírné kolonie Maia se dostal na Greenlight

V dávném listopadu loňského roku vás Marek v Nezávislém rozcestníku informoval o vizi Angličana Simona Rotha, spolutvůrce nezávislých her jako je VVVVVV a Frozen Synapse, na vysněný titul Maia. Ten měl být jakožto simulace budování vesmírné kolonie jakousi kombinací Dungeon Keepera a Dwarf Fortress. Marek tehdy sýčkoval, že do konce jeho kickstarteří kampaně zbývá jen pár dnů a Rothovi ještě chybí pěkná dávka liber – nakonec však požadovanou sumu překročil skoro o polovinu a včera hru přihlásil na Steam Greenlight.

Nezávislý rozcestník: okna vesmíru dokořán

„Příroda je dílem vesmíru, umění však dílem člověka,“ řekl Karel Čapek. Asi by se dnes podivil, kolik vesmírného umění se vejde na jeden rozcestník. Antoine de Saint-Exupéry položil otázku: „Svítí hvězdy na nebi proto, aby každý našel tu svou?“ Hvězdy dnešního rozcestníku září tak jasně, že si snad každý tu svou najde: vesmírné strategie, RPG, akční střílečky... I jedna hudební hvězda se sem zatoulala. Kdo by si nepřál být tulákem po hvězdách?