Grim Dawn

Grim Dawn

Články

Grim Dawn rozšíří datadisk Forgotten Gods s nekonečným dungeonem a novým povoláním

Povedená diablovka Grim Dawn před třemi dny sice oslavila třetí narozeniny, ale nepřestává se rozrůstat. Tvůrci z Crate Entertainment příští měsíc vydají další velké rozšíření Forgotten Gods, které co do obsahu šlape na paty předchozímu Ashes of Malmouth, ale navrch přihazuje úplně nový mód.

Nekromancer chodí pozdě, ale přece. Už i diablovka Grim Dawn se ho dočkala

Stejně jako třetí Diablo, tak i diablovka Grim Dawn si na svého Nekromancera museli pár let počkat. Diablo III se dočkalo již před pár měsíci, Grim Dawn právě teď. Ale nejde jen o jednu novou třídu. Nekromancera totiž doprovází Inquisitor, dvě příběhové kapitoly a spousta dalšího obsahu. To vše v rozšíření Ashes of Malmouth.

Best of 2016: Nejlepší RPG

Ať už erpégéčka hrajete kvůli explozivní magii nebo dialogovému potěšení, ať preferujete klasický izometrický styl či dynamičtější kameru, ať už máte rádi pohádky nebo temné, děsivé zážitky, letos jste každopádně museli být spokojení. Nadílka her byla stejně různorodá, jako kvalitní. Ačkoli jsme se nedočkali opravdové pecky, která by pro sebe ukradla všechny palcové titulky tak, jako posledně Zaklínač 3: Divoký hon, stejně pro vás máme připravený zajímavý výběr pěti nejlepších her na hrdiny, které přinesl rok 2016.

V DLC Crucible pro Grim Dawn vás čeká smrtící aréna s vlnami nepřátel

Grim Dawn je bezpochyby jedna z nejzábavnějších diablovek za poslední roky (viz recenzi), o čemž svědčí i nedávno dosažená meta půl milionu prodaných kusů. Její v podstatě bezchybné zpracování z hlediska mechanik tak trošku narušuje jen nepříliš dokonalá prezentace světa a příběhu. V tomhle nástupci Titan Questu jde hlavně o boj se silami temnot. Fandy hry tak jistě potěší, že studio Crate Entertainment oznámilo nové DLC s názvem Crucible. 

Bleskovky

  • 30. 7. 2018 - Grim Dawn nenabídne pro majitele Xbox One X žádná vylepšení. Jelikož jde o hru se zaměřením na singleplayer, nechystá se ani podpora funkce crossplay.

  • 26. 5. 2017 - Při příležitosti milionu prodaných kopií akčního RPG Grim Dawn si můžete prostřednictvím Humble Store pořídit tuto hru za polovinu ceny.

  • 29. 6. 2016 - Celosvětově se prodalo již přes půl milionu kopií Grim Dawn.

  • 25. 2. 2016 - Po šesti letech vývoje vyšlo RPG Grim Dawn.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
8. dubna 2016
Recenze