Death Inc

Death Inc

Články

Sedm setnutých: připomínka neúspěšných „kickstarterů“ minulého roku

Letos na jaře to budou dva roky, co přestali kravaťáci nadnárodních korporací v očích veřejnosti platit za jediného herního producenta. Za tuto dobu se crowdfunding, primárně skrze Kickstarter, vyšvihl s raketovou rychlostí a přinesl renesanci PC scény, které někteří milovníci velkých zvratů prorokovali brzký zánik. Leč na každý příklad zázračného úspěchu existuje mnohem více neznámých her, kterým štěstí nepřinesla ani moudrost mas.

Tvůrci strategie Death Inc zaklepali bačkorama

Konec dobrý, všechno špatné. Sotva před týdnem se ještě zdálo, že Death Inc, dokonale vystajlovaná simulace mor-roznášející-smrtky, přežila nejhorší, totiž neúspěšnou kickstarterovou kampaň. Před sedmi dny se dostala do další palby Steam Greenlight! O den dříve, 17. dubna, dokonce vývojáři vydali další alfa verzi titulu, která slibovala lepší optimalizaci a AI panáků. Jenže tomu je zjevně konec, protože lidé z Ambient Studios dnes oznámili, že končí.

Greenlightem prošlo osmnáct nových her včetně Dreamfallu

V nejnovějším kole reality show jmínem Steam Greenlight zvítězily skoro dvě desítky her různého zaměření. V celé té sebrance primárně potěší přítomnost Dreamfall Chapters: The Longest Journey a neméně vymodleného Death Inc. Řada vítězů však pochází i z konzolových nebo tabletových vod, jako úspěšný český Dead Trigger, který bude nově k mání i na PC. Taktéž retro projekty by se daly krájet. Celý, pěkně velký, seznam her najdete uvnitř článku.

Death Inc. vstala po neúspěšném Kickstarteru z mrtvých

“Hrál jsem demo, potkal jsem se s členy týmu a pár jich znám, a jestli to tenhle projekt nezvládne, tak to prostě není fér. To by prostě nebylo správné,” řekl Peter Molyneux o hře Death Inc., která se pokoušela na Kickstarteru získat 300 tisíc liber. Tvůrci z Ambient Studios nevybrali ani polovinu. Život není fér. Neúspěch na Kickstarteru ale nemusí znamenat konec nadějí, snů a přerušení vývoje. Už v případě Retroviru se stalo, že díky Kickstarteru, který nakonec nedopadl, oslovil vývojáře herní obchod GameStop a hru jim zafinancoval. Takové štěstí tvůrci z Ambient Studios zatím neměli, ale s porážkou se nechtěli smířit a vzali věc do vlastních rukou.

Zabavte se šířením smrti v "demu" strategie Death Inc.

Asi to není moc pravděpodobné, ale kdybyste náhodou neměli co hrát, nudili se a chtěli vyzkoušet něco nového, na pohled hezkého a snad i zábavného, doporučuju demoverzi (či spíše prototyp po pár týdnech vývoje) zvláštní realtime strategie Death Inc. od chlapíků z Ambient Studios. Je to indie tým složený z lidí, co dělali na LittleBigPlanet, Burnout hrách a Fable titulech, kteří se nyní snaží s Death Inc. uspět na Kickstarteru. Zatím jim do cílové částky 300 tisíc dolarů ještě dost chybí a do konce kampaně zbývají dva týdny. Hratelný prototyp je součástí agitace a za mě musím říci, že součástí dosti sugestivní.