Battlefield 4

Battlefield 4

Články

Nejprodávanějšími PS4 hrami za prosinec jsou FIFA 19 a PUBG. Red Dead propadlo

Kdybych měl zkusit odhadnout pět nejprodávanějších her prosince na konzoli PlayStation 4, vyšel by mi jen jediný tip. Sony se pochlubila žebříčkem dvaceti nejprodávanějších her, který obsahuje překvapivé tituly na ještě překvapivějších místech. Počty prodaných kusů bohužel chybí, ale i tak nám nad pořadím některých položek zůstává rozum stát.

PC služba Origin Access už je dostupná v ČR i na Slovensku

Přesně před 14 dny jsem psal o Origin Access (alternativa EA Access z Xbox One) a věštil jsem této službě brzkou budoucnost i hráčům v Česku a na Slovensku. To se nyní potvrzuje a Electronic Arts oznamuje příchod služby i na zbytek evropských trhů, tedy včetně českého a slovenského, s tím, že se tato služba bude nadále šířit i do zbytku světa.

PC služba Origin Access nabízí za měsíční poplatek přístup ke katalogu her od EA

Electronic Arts oznámila spuštění služby Origin Access. Jde o obdobu EA Access z konzole Xbox One. Hráči na PC se tak mohou za měsíční poplatek dostat k velké knihovně her, k dodatečným slevám a mohou rovněž zkoušet vybrané tituly s předstihem oproti oficiálními datu vydání. Hráči v Česku i na Slovensku si však budou muset ještě počkat – mezi první regiony totiž patří USA, Kanada, Anglie a Německo.

Battlefield 4 multiplayeru vlije krev do žil nová verze mapy Dragon Valley ze dvojky

Je tomu už rok, co se vývojáři ptali komunity jakou klasickou mapu by si přála vidět v Battlefieldu 4. Komunita zavelela jasně: Dragon Valley z Battlefield 2. DICE poslechli a tak se v rámci nadcházejícího DLC Legacy Operations dočkáme moderní verze mapy s názvem Dragon Valley 2015, která nabídne novou grafiku, upravenou topografii a další prvky, aby stará mapa v konkurenci těch aktuálních obstála.

Hraní ve 4K rozlišení je sice možné, ale vyjde vás draho a má svá omezení

Zatímco v minulém článku jsme se podívali na ten nejlevnější hardware, tedy integrované grafické karty, tentokrát bude situace přesně opačná. Vyzbrojeni drahými grafikami a pořádnými monitory se vydáme zjistit, jestli už nastala doba hraní v rozlišení 4K. A byť se tato zkratka dobře pamatuje a je všeobecně rozšířená, bylo by vhodné uvést na pravou míru, že nás bude zajímat spíš obvyklejší rozlišení 3840x2160, správně označované jako UHD. S terminologií si však většina webů hlavu neláme, a pokud budete hledat například výsledky benchmarků, s železnou pravidelností se budete setkávat s tím, že horizontální počet bodů, pohybující se kolem číslovky 4000, je zkrátka 4k.

Šéf EA potvrdil, že další Battlefield nabídne "nový zážitek"

Letos si pro sebe pozici hlavní střílečky ve vydavatelském plánu EA uzurpuje Star Wars: Battlefront, ale příští rok to bude jiné, jak vyšlo najevo z úst šéfa EA během hovorů s investory. Třetí fiskální kvartál 2017, což přeloženo do kalendářního roku znamená poslední měsíce roku 2016, vydá EA nový Battlefield. A možná bude jiný než díly předchozí.

Bleskovky

  • 25. 8. 2020 - EA přidalo přes 1000 achievementů ke svým hrám na Steamu

  • 6. 12. 2018 - EA nabízí Battlefield V za polovinu ceny majitelům Battlefieldu 1 a 4.

  • 12. 5. 2017 - Battlefield 1 má o 50 % více hráčů než měl (ve stejné době od vydání) Battlefield 4.

  • 24. 2. 2017 - Battlefield 4 obdrží na PC uživatelské rozhraní, kterým se již může pyšnit Xbox One a PS4 verze.

  • 25. 10. 2016 - Titulu Battlefield 1 se na anglickém trhu prodalo během prvního týdne více kusů, než (za stejné období) Battlefield 4 a Battlefield Hardline dohromady.

  • 12. 10. 2016 - PS4 verze Battlefield  1 zabere na pevném disku 45,5 GB.

DLC

Battlefield 4: Dragon’s Teeth
Battlefield 4: Dragon’s Teeth
Akční, Online
PlayStation 4, PC, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One
15. červenec 2014
Battlefield 4: China Rising
Battlefield 4: China Rising
Akční
PlayStation 4, PC, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One
prosinec 2013
Battlefield 4: Second Assault
Battlefield 4: Second Assault
Akční, Online
PlayStation 4, PC, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One
prosinec 2013
Battlefield 4: Naval Strike
Battlefield 4: Naval Strike
Akční, Online
PlayStation 4, PC, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One
duben 2014
Battlefield 4: Final Stand
Battlefield 4: Final Stand
Akční, Online
PlayStation 4, PC, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One
září 2014
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
84/100
Datum recenze:
12. listopadu 2013
Recenze