Spektakulární Metal Gear Solid 4 - video přímo ze hry
zdroj: Konami

Spektakulární Metal Gear Solid 4 - video přímo ze hry

25. 7. 2007 14:14 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Videoprezentace nového dobrodružství Solid Snakea je jedním slovem strhující, ostatně posuďte sami!

Pro začátek příštího roku chystaný PS3 blockbuster jménem Metal Gear Solid 4 se i díky prezentační akci Konami pořádané v těchto dnech v Tokiu představil ve skvělém next-gen světle. Řeč je o 15-ti minutové ukázce přímo ze hry, která vzala všem přítomným dech! Většina infa byla sice již nastíněna v předchozí newsce, ale stále tu ještě zbyl nějaký prostor pro dříve nevyřčené řádky. Předně tolik, že MGS4 vypadá skutečně mimořádně! Hlavní hrdina Snake se pohybuje o poznání lépe, s větší grácií, než tomu bylo v minulosti, a do výčtu nejenom pohybových aktivit dostal řadu užitečných možností, jak se vyhnout pozornosti nepřátel. Nebo je rychle zpacifikovat. Šikovný je zejména rychlý skok do strany či kotoulení, když jste v pozici vleže, přičemž sondování terénu vůkol je možné skrze plně ovladatelnou kameru, kterou máte v rukou skrze pravý analog. Výrazně se změnilo plížení podél zdí, které už neabsolvujete zády ke stěně, ovšem zůstalo šikovné vykouknutí zpoza rohu a nově tu je ikona zohledňující možnou herní interakci.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Po levé a pravé straně herního obrazu můžete cyklovat mezi věcmi ve vašem inventáři, jako jsou zbraně, a třebaže se mi vybarvení, potažmo samotné ikonické zobrazení daného předmětu vůbec nelíbí, možnost přepínání náhledu v momentě, kdy s vybranou zbraní zaměřujete, je určitě prima. Řeč je o featurce viděné již v sérii Splinter Cell, kdy se third-person pohled může přemístit za pravé či levé rameno, takže lze bezpečně střílet v zákrytu za jakýmkoliv rohem. Fantastický je plynulý zoom v případě prozkoumávání terénu skrze dalekohled či optikou pušky sniperky, kterýžto akt dá vyniknout působivému grafickému hávu téhle hry, u níž se nadějete parádních efektů významně oživujících tohle herní představení. Do uvedené kategorie mohou patřit např. kulky, postupující vaším směrem, což seznáte na základě zvířeného prachu. Nebo realistické chování vojáků evokující opravdovou válku, jejíž kontury dále umocňují výbuchy, kouř a oheň, destrukce, a je-li řeč o ní, nechybí ani povedené animace spojené s umíráním. Je nicméně pravdou, že pohyb všech zúčastněných aktérů stále není úplně top-notch, že bez radaru či jiných diagnostických metod bude lokalizace nepřátel poschovávaných v nepřehledném a členitém urbanistickém terénu zkouškou vaší trpělivosti, ale to už patří k žánru.

zdroj: Archiv


MGS 4 gameplay video - stažitelná verze (385 MB, 1280x720)

Stejně jako kradmé plížení, pacifikace nic netušících oponentů skrze přesný výstřel z uspávací pistole, odtahování bezvládných těl do stínů, aby nebudili nikoliv pohoršení, ale nežádoucí pozornost... která se však může soustředit na trochu zvláštní Kojimův žertík spojený s příliš častou explorací cizího rozkroku. S čímž může souviset i zbrusu nový nápad, prohlížení pánských časopisů, které jste v minulosti pohazovali na zem kvůlivá odlákávání patrolujících hlídek. Nyní si tedy můžete list po listu prohlédnout, jaké slečny se dostaly do vámi získaného vydání. Naštěstí pro ratingové společnosti jde o prezentaci hezčí poloviny lidstva toliko v plavkách:) Nicméně i tyhle drobnosti dokazují, s jakou péčí je poslední Kojimův Metal Gear Solid dělán, pročež nepřekvapí prohlášení serveru IGN, že MGS4: Guns of the Patriots je už teď jasná koupě.

Já k tomu jenom přidávám, že tenhle titul bude tím, co se v celosvětovém měřítku postará o nakupování konzole PS3 ve velkém. Snad ještě tolik, že hra se tváří jako nesmírně otevřené dobrodružství, v němž bude na vás, jak naložíte s případnými problémy a očekávaná variabilita řešení nahrává povědomí, že si tohle hraní budete moci vyzkoušet opakovaně a pokaždé trochu jinak. Což už bylo dílčím způsobem možné v PS2 inkarnaci Metal Gear Solid 3: Subsistence, ale čtyřka tomu dává nový rozměr. S obvyklou sci-fi příchutí a silným příběhovým pozadím, které má přinést odpovědi na všechny nezodpovězené otázky z tohoto univerza.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články