Metal Gear Online a další novinky od Hideo Kojimy
zdroj: tisková zpráva

Metal Gear Online a další novinky od Hideo Kojimy

24. 7. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

U příležitosti dvacátého výročí série představil Hideo Kojima onlinovku, dva tituly pro PSP a jeden pro mobilní telefony.

U příležitosti dvacátého výročí vzniku série Metal Gear dnes Hideo Kojima na speciální konferenci v Tokiu předvedl několik novinek od Konami, přičemž tou hlavní bylo oznámení čistě PS3 titulu Metal Gear Online pro šestnáct lidí. Přímo slovy autorů půjde o “hru na schovávanou”. Po osmi se rozdělíte do dvou týmů, oranžového a modrého, přičemž vaše kolegy uvidíte díky teplotním čidlům dokonce i přes zdi. Pokud se nepříteli dostatečně přiblížíte, budete se mu moci hacknout do čidel tělesného tepla a získat tak přehled o pozici ostatních protivníků. Tento systém se bude nazývat Sokku podle japonského soku (blízko, nedaleko).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pohled budete moci střídat mezi třetí a první osobou, dále budete mít možnost listovat seznamem zbraní apod. Týmovou komunikaci obstará sada předem nastavených hlášek v menu a jakmile třeba zpozorujete miny, vašim kolegům se automaticky objeví na radaru. Tímto způsobem se doplní schopnosti jednotlivých postav: jedna bude coby průzkumník vynikat bystřejším zrakem, druhá bude mít přesnější mušku apod.

Metal Gear Online de facto vychází z multiplayeru MGS3 Subsistence a leccos bude mít společné s chystanou čtyřkou: ovládací schéma, postavy i herní engine. Pokud byste si hru chtěli vyzkoušet, můžete se až do 6. srpna na webu přihlásit do betatestu, který proběhne mezi 20.8. a 3.9. Neváhejte dlouho, protože registrace je omezená na tři tisíce účástníků. Potřebovat budete šťastnou orientaci v japonském textu, který po vás bude chtít registraci Konami ID (překlad včetně rozeznání tlačítek zde).

Druhou nově oznámenou hrou je Metal Gear Solid 2: Bande Dessinée pro PSP, která se ponese v duchu zhruba rok staré komiksové jedničky (ta vyšla ve světě nikoliv pod francouzskou zkratkou BD, ale jako MGS Digital Graphic Novel). Z dvojky autoři ukázali zhruba minutu dlouhý trailer, v jehož úvodu se Snake za deště vpašuje do nákladního prostoru lodě. Z následujícího akčního sestřihu komiksových scén a pseudo trojrozměrných přestřelek je jasné, že nudit se při hraní rozhodně nebudete.

zdroj: Archiv


Pozornost si zaslouží i Metal Gear Solid Portable Ops Plus, o němž jsme se letmo zmiňovali dříve. Tato hra naváže na původní loňské MGS Portable Ops, přičemž půjde o jakousi osekanou verzi čtyřky pro PSP se zaměřením na multiplayer. Těšit se můžete i na nové postavy a singleplayerový mód Infinity Mission. Na konferenci byl u této příležitosti k vidění jen starší trailer z E3. Na závěr předváděčky se Hideo Kojima vytasil ještě s mobilím telefonem, stylizovaným do barev MG, a při této příležitosti oznámil poslední hru: Metal Gear Solid Mobile. Ta bude zasazená do světa MGS3 a půjde o plně trojrozměrnou akci, dostupnou přes EZweb několika druhům telefonů Sony Ericsson.
zdroj: Kotaku, CVG, IGN, 1UP, Consolewars a další

levis

Nejnovější články