Římany povede k expanzi v Civilization VI oblíbený Traianus
zdroj: tisková zpráva

Římany povede k expanzi v Civilization VI oblíbený Traianus

22. 9. 2016 10:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Žádný Caesar nebo Octavianus Augustus. Do šestého cílu Civilizace vytáhnou Římané pod vedením třináctého císaře Traiana, který patřil k těm několika málo vládcům slavné říše, na nich málokdo našel něco negativního. Tedy pokud to nebyl Parth, Dák apod. Odpovídá i tomu styl hry, který budete s Římem v šestce praktikovat.

Řím bude mít silnou ekonomickou startovní pozici. Všechny cesty vedou do Říma, což znamená, že každé město bude mít automaticky Trading Post a pokud postavíte město v obchodním dosahu vašeho hlavního města, automaticky se mezi nimi postaví cesta. Obchodní cesty, které probíhají Trading Posty ve vašich městech pak produkují extra zlato.

Speciální jednotkou jsou samozřejmě římské legie. Nahrazují základního Swordsmana a i když jsou dražší, mají velkou výhodu. Každá legie dokáže postavit omezený počet cest a pevností. Toho využijete v počáteční expanzi, protože díky pevnostem dokážete dobře udržovat dobyté území a cesty vám zaručí dostatečně rychlý přísun posil na frontu a do dobytých měst.

Akvadukt u Římanů nahradí speciální budova – lázně (Baths). Ty poskytují další prostor pro bydlení a zvyšují spokojenost obyvatel. Speciální schopnost Traiana je Trajánův sloup, což znamená, že všechna města dostanou jednu budovu zcela zdarma, ve většině případů Monument.

Díky tomuto souboru schopností je taktika hraní za Řím celkem jasná a podobná té historické. Solidní ekonomická základ dá motor územní expanzi, ve které vám pomohou silné legie, které zároveň budu vojenskou infrastrukturu při dobývání nových oblastí. Právě tento časný nárůst území a síly by vám pak měl pomoci v pozdějších technologických fázích, pro které už nemáte žádné triky v rukávu. Civilizace VI vyjde 21. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články