Dvojice videí blíže představuje zápletku Mass Effect: Andromeda
zdroj: tisková zpráva

Dvojice videí blíže představuje zápletku Mass Effect: Andromeda

8. 11. 2016 10:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tvůrci z BioWare vydali ne jedno, ale rovnou dvě videa, která přibližují příběh Mass Effect: Andromeda. Fandové série při tom více ocení ne trailer, ale spíše druhé video, díky kterému se dozvíte více o celé expedici do galaxie Andromeda.

„Reveal Trailer“ není moc nápadité video a krom akčních sekvencí nebo generického obličeje Rydera (který si samozřejmě změníte) nabízí jen několik nejasných pohledů na hlavní záporáky a ukáže dva mimozemské druhy. Je otázka, do jaké míry budou spolupracovat, a zda budou oba nepřátelské. Jinak je ale video celkem vágní deklarací kritické situace, ukazuje neznámého, nebezpečného nepřítele a nejzajímavější je, že k Asari se ve vaší posádce přidají asi i nějací Salariané.

zdroj: Archiv

Proč tu všichni jsou, vám nastíní už druhé video, které se věnuje Iniciativě Andromeda, což je projekt několika ras, které vysílají expedici bez návratu do galaxie Andromeda. Co se týče tolik diskutovaného časového rámce, na kdy byla celá mise naplánovaná, tak ve videu odpověď nenajdete, musíte za ní zamířit na tyto stránky. Tady najdete datum přenosu 25. července 2184, což odpovídá době, kdy byl Shepard mrtvý v Mass Effect 2. Od tohoto roku se odvíjí 600 let, které stráví posádka lodi Hyperion a dalších tří „arch“ v kryospánku. Společně s nimi poletí i mateřská loď Nexus, která ale asi, podle náznaků prvního videa, skončí i s velitelkou Jan Garson v troskách.

Jak to bude s dalšími archami jiných druhů, není jasné. Dalo by se čekat, že bude Hyperion jediná přeživší archa, ale buď má na palubě i jiné druhy než lidi, nebo se stanete velitelem a Pathfinderem pro všechny lodi. Tipl bych ale spíš na to, že Hyperion je jediná loď z expedice, která zůstala. Tedy kromě Tempestu, což je vaše hlavní loď ve stylu Normandy.

zdroj: Archiv

Z krátkého brífinku pro Rydera se kupříkladu dozvíte, že bojové vozidlo už se nejmenuje Mako, ale Nomad, ale pistole Carnifex zůstala. Snad za těch 600 let moc nezastarala… Důležité je, že celá Iniciativa Andromeda není projekt lidstva nebo Rady. Jde o soukromě financovanou akci, která je nezávislá na Alianci systémů.

Jsem si jistý, že z videa nadšenci vydolují ještě další detaily, já si jich zatím nevšiml. Tedy kromě toho, že BioWare potvrdili plán vydat Mass Effect: Andromeda na jaře příštího roku.

Nejnovější články